SÖDERTÄLJE. Under natten mot söndag påträffades en man svårt skottskadad i en bil i Södertälje. Polispatrullen som var först på plats försökte rädda hans liv men misslyckades.

Vid tretiden under natten mot söndagen fick polisen larm om att en ung man hittats skjuten i en bil på Klotvägen i Södertälje. Polisen som var först på plats försökte förgäves rädda hans liv på väg till sjukhuset. Den unge mannen, född 1997, förklarades död vid ankomst till sjukhuset.

— Polispatrullen som var först på plats försökte rädda livet på honom och tog in honom i polisbussen och begav sig mot sjukhus. På sjukhuset förklarade man att han tyvärr var avliden, säger Kjell Lindgren, presstalesman vid polisen i Stockholms län, till media.

Vittnen ska under natten ha hört ett flertal skott avlossas och gjort en del andra iakttagelser. Polisen har undersökt brottsplatsen och tagit bilen i vilken mannen hittades i beslag. Man bekräftar för media att han är hemmahörande i Södertälje, men vill inte kommentera om huruvida offret är känd av polisen sedan tidigare.

— Det har vi fått direktiv om att inte kommentera, säger Sven-Erik Olsson på polisens länskommunikationscentral.

Källa:
Ung man skjuten i Södertälje


  • Publicerad:
    2016-04-10 23:45