EUROPA. Ungern har hängt upp figurer längs gränsen till landet för att skrämma bort invandrare. Trots att tilltaget kritiserats hårt av judiska ”Human Rights Watch” menar en av landets politiker att det skulle vara bättre med grishuvuden.

fågelskrämma

I slutet av förra veckan kritiserade organisationen Human Rights Watchs judiske ledare Andrew Stroehlein Ungerns försök att skrämma bort utlänningar med lustiga ansikten karvade ur rotfrukter. Bilderna på skrämselfigurerna gjorda av sockerbetor började att cirkulera på Internet under förra veckan.

”Flyktingar flyr krig och tortyr, Ungern. Era rotfruktshuvuden kommer inte att avskräcka dem”, skrev Stroehlein på sin Twitter.

Den ungerska politikern Gyorgy Schopflin svarade Stroehlein att han höll med och att ”grishuvuden skulle avskräcka mer effektivt”. Svaret inledde en het diskussion mellan de båda parterna och andra användare på Twitter lade sig i diskussionen. Enligt Stroehlein är det oacceptabelt för en politiker att komma med sådana förslag.

”Dina ord är motbjudande. Jag kan förväntar mig sådant från anonyma nynazistiska troll men du är en parlamentsledamot. Bete dig som en”, skrev Stroehlein.

Ungern har lidit svårt under den pågående massinvandringen och tvingades under mars månad förra året utlysa undantagstillstånd. Man har sedan dess barrikaderat sina gränser mot bland annat Serbien och man kommer den andra oktober att hålla en folkomröstning gällande EU:s krav på att ta emot utlänningar.

Källa:
Reinforce border fence with pigs’ heads to better repel refugees, Hungarian MEP proposes


  • Publicerad:
    2016-08-22 21:00