UKRAINAKONFLIKTEN Källor till Gallia Daily vittnar om att franska specialstyrkor kan ha skickats till Ukraina.

Det är källor till alternativmedian Gallia Daily som uppger att franska specialstyrkor kan befinna sig i Ukraina.

Enligt uppgifterna ska två plutoner av fallskärmsjägare från trettonde Dragonregementet (13RDP) ha skickats ut på ett uppdrag till en okänd plats tidigare i månaden. Uppdraget ska vara 2-4 månader långt och kunna förlängas efter behov.

Soldaterna var utrustade med skogskamouflerade uniformer, trots att alla Frankrikes militära uppdrag utförs i öken- eller tropiska miljöer, exempelvis i Afrika.

Vidare ska styrkan bestå av JTAC-soldater som är utbildade i artillerisystemet CAESAR, ett vapensystem som Frankrike nyligen skickade till Ukraina.

Specialstyrkorna lämnade Frankrike med ett militärplan som skulle ta dem till ett annat Nato-land, varifrån de skulle skickas till sin slutdestination med landfordon. Som sagt pågår endast befintliga franska militäroperationer utanför Europa.

Alla de här faktorerna verkar vara unika för den ukrainska scenen, eftersom de enda andra platserna som passar in på beskrivningen skulle vara Rumänien eller Estland, men hittills har vi inte hört om att [regementet] ska utföra uppdrag där.”, skriver Gallia Daily.

Enligt tidningen är det troligt att de franska soldaterna kan ha skickats till Polen för att sedan utbilda ukrainska soldater i Lviv eller någon annan del av västra Ukraina.

Franska försvarsdepartementet har varken bekräftat eller dementerat uppgifterna på fråga från tidningen.

Frankrike är en ledande medlem inom krigsalliansen Nato, och om franska soldater skulle delta i striderna mot Ryssland kan de teoretiskt sett kunna dra in Nato i kriget.