MÅNGKULTUR. I Sunnansjö i Dalarna har ett våldtäktsförsök på en 36-årig kvinna skett. I den lilla byn finns Tallmogården som sedan i slutet av förra året tjänar som flyktingförläggning. Platsen beskrivs av gammelmedia som en mångkulturell idyll.

Genvägen till badplatsen där kvinnan möte afrikanen och hälsade på honom.

Genvägen till badplatsen där kvinnan mötte afrikanen. Foto: Nordfront.

Måndagen den andra juni var en 36-årig kvinna ute och promenerade i sin hemby Sunnansjö. Hon gick sin vanliga promenadrunda förbi Tallmogården ned mot badplatsen. Strax innan badplatsen möter hon en afrikan. Kvinnan ler och hälsar på afrikanen som man normalt alltid gör när man möter folk i byn.

Väl framme vid badplatsen vänder hon och går hemåt, då möter hon samma afrikan och säger återigen hej. Nu går han fram till henne och börjar förklara något, på dålig engelska, samtidigt som han tar tag i kvinnans handled och drar henne mot badplatsen. På väg mot badplatsen får kvinnan dock upp sin mobil och ringer sin pojkvän.

– Kom fort till badplatsen, lyckas hon få ur sig medan hon dras med av afrikanen.

20140613_sunnansjo_1

Badplatsen i Sunnansjö. Foto: Nordfront.

När de båda kommer fram till badplatsen börjar afrikanen omedelbart klä av sig. Kvinnan är vid det här laget paralyserad av skräck och står som förstenad på platsen. När afrikanen, nu med stånd, bara har kalsongerna kvar dyker kvinnans pojkvän upp på platsen och tutar med bilen, detta distraherar afrikanen. Sedan kommer han ut för att möta sin flickvän med ett fälgkors i handen. Kvinnan springer nu emot honom och övertalar honom att omedelbart åka därifrån med henne. Detta gör pojkvännen, dels för att kvinnan ville detta men även för att de i bilen hade med sin lilla son.

Kvinnan var i chock men polisanmälde händelsen dagen efter. Hon upplever det som att polisen inte tog hennes anmälan på särskilt stort allvar. Polisen sa även till henne att:

– Om man ler mot dom så tolkar dom det som en invit.

En anmälan är dock upprättad och kvinnan är kallad till förhör där brottet är rubricerat som ofredande. Kvinnan ringde även Tallmogården för att berätta vad som hänt och personalen där sa bland annat:

– Det kunde lika gärna varit en svensk.

Vidare sa man:

– Det är deras kultur att dra med sig folk.

Nu vågar kvinnan inte gå sin vanliga promenad längre. Hon klandrar sig själv för att ha varit för naiv. Varför gjorde hon inte mer motstånd? Hon går nu i tankarna om man verkligen kan le mot sådana man möter. Hon talar öppet om vad som har hänt och är förvånad att lokal media inte skrivit något om händelsen. Hon har uttryckt att det nästan verkar som att lokal media försöker mörklägga hela händelsen.

Detta är inte den enda uppseendeväckande händelsen kring Sunnansjö. Dagen efter händelsen vid badplatsen ofredade en främling en ung flicka på en lokalbuss genom att öppet sitta och onanera på bussen. Den 8 juni, alltså mindre än en vecka efter badplatsincidenten blir en ung kvinna förföljd av en afrikan på en promenad i centrala Sunnansjö. Han frågar henne om hon är ensamstående och följer efter henne och ger sig inte förrän hon når sitt hem, som tur var mötte hon honom relativt nära sitt hem. Det kan så klart varit ett oskyldigt ”raggningsförsök” men kvinnan fann det påfluget, för enträget och olustigt.

Huruvida det är samma person som är inblandad i alla händelser vet vi inte men personen som utförde våldtäktsförsöket på badplatsen är en
man kring 18 års åldern med smal kroppsbyggnad och svart hudfärg.

Fakta: Detta har hänt

2013-10-13 Möte om asylboende på Tallmogården där Motståndsrörelsen bland annat medverkade och varnade för att konsekvenserna just kan bli våldtäkter.

2013-10-15 Kommunchefen, Thomas Lagerström, utrycker sin oro till tidningen Dala Demokraten över Motståndsrörelsens närvaro på mötet på Tallmogården. Han kommenterade det på följande sätt:

– Dom står där och skriker ut sitt äckel. Det är obehagligt att lyssna på och jag tar fullständigt avstånd från deras åsikter.

2014-06-02 En kvinna råkar ut för ett våldtäktsförsök på badplatsen i Sunnansjö.

2014-06-03 En främling sitter och onanerar på bussen mellan Ludvika och Nyhammar.

2014-06-04 En man följer efter en promenerande kvinna i Sunnansjö och frågar om hennes civilstånd.

Nordfront kommer att återkomma med mer fakta kring dessa fall. Känner du till flera händelser i Sunnansjö? Kontakta redaktionen.


  • Publicerad:
    2014-06-13 11:36