MASSINVANDRING. Enligt uppgifter kommer ytterligare ett boende för nyanlända invandrare att upprättas i den lilla byn Sunnansjö i Ludvika kommun. Om uppgifterna stämmer så kommer boendet att vara i byns ålderdomshem.

Nordfront har fått in uppgifter om att ett ytterligare ”hemligt” boende för nyanlända invandrare kommer att upprättas i byn Sunnansjö i Ludvika kommun. Byn har redan ett asylboende som har runt 180 asylsökare i sina lokaler men om uppgifterna stämmer, kommer antalet invandrare i byn att öka. Detta är naturligtvis något som kommunen inte gått ut med information om.

Uppgiftslämnaren menar att boendet, som kommer att ta emot så kallade ensamkommande flyktingbarn, kommer att upprättas på Solgärdet, vilket är byns ålderdomshem. Nordfronts tipsare skrev följande:

En person ringde mig imorse och berättade att det dräller av hantverkare på platsen. Vi hade hört rykten om att folk från kommunen kollat angående boende. Nu är det igång tydligen. Detta kommer att bli på bottenvåningen där förskolan var under tiden det nya byggdes och på övre våningen. Lite lustigt, för på våning 2 är det för nävarande seniorboende och övre har stått tomt ett tag men folk har svårt att få platser trots tom avdelning. Ensamkommande skäggbarn skulle tydligen husera på botten men vad som blir på våning 3 vet jag ej.

Uppdatering: Efter att Nordfront publicerade nyheten om att ännu ett asylboende kommer att komma till Sunnansjö, bekräftade Dalarnas Tidning (DT) uppgifterna. Enligt tidningen kommer boendet att inhysa 14 så kallade ensamkommande flyktingbarn och dessa kommer vara på våning ett och våning tre på ålderdomshemmet Solgärdet. Äldreboendet kommer att vara på våning två, alltså mellan asyllokalerna.

Stefan Andersson, lokalstrateg vid kommunen, säger att de första invandrarna kommer att komma till Sunnansjö i januari.

Källa:
Delar av äldreboendet Solgärdet i Sunnansjö blir flyktingboende


  • Publicerad:
    2015-12-03 14:40