BROTT. En ung kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök av en invandrare vid en badplats i Vikmanshyttan i Hedemora kommun i Dalarna under onsdagseftermiddagen. Polisen efterfrågar nu tips från allmänheten som kan leda till ett gripande.

Det var under onsdagseftermiddagen som en ung kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök vid en badplats i Vikmanshyttan i Hedemora kommun i Dalarna.

Gärningsmannen, som enligt polisen är en utländsk man som talade svenska med brytning, ska en stund innan överfallet ha stått och fiskat vid badplatsen. Efter våldtäktsförsöket lämnade mannen platsen på en blågrå herrcykel som saknade pakethållare.

På polisens hemsida har man nu gått ut med gärningsmannens signalement. De skriver även att de är angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha iakttagit gärningsmannen. Polisen ger följande beskrivning av mannens signalement:

Mannen är av utländskt ursprung – utseendet påminde om personer från Mellanöstern. Han pratade svenska med brytning. Mannen är ca 30 år, ca 175 cm lång och har smal kroppsbyggnad. Han hade kort svart hår och helskägg som var ansat. Han var vid tillfället iklädd en svart t-shirt med vit text på bröstet och grå shorts som gick ner till knäna – typ badshorts. Han hade en mörk ryggsäck där han förvarade ett kastspö.

Källa:
Pressmeddelande från polisen i Dalarna


  • Publicerad:
    2017-06-18 15:20