INRIKES. Under natten överfölls och våldtogs en kvinna i 25-årsåldern i Skolparken i Enköping och i Tranås våldtogs en kvinna 40-årsåldern.

Det var sent under natten till torsdagen som en kvinna i 25-årsåldern cyklade genom Skolparken i Enköping när en man plötsligt överföll och slet av henne av från sin cykel. Förövaren släpade sedan med sig kvinna till ett buskage där han sedan våldtog henne.

— En man sliter av henne av cykeln och drar in henne i ett buskage. Där förgriper han sig på henne. Hon lyckas ta sig hem och larma, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen.

Kvinnan fördes svårt chockad till sjukhus och polisen spärrade under natten av en del av parken. Senare kunde en man i 25-årsåldern gripas misstänkt för våldtäkten.

— Vi får kännedom om det här cirka 45 minuter senare. En man i 25-årsåldern, med välliknande signalement, påträffas i närområdet och grips, säger Nordström.

Offret och gärningsmannen ska på något sätt ha varit bekanta med varandra.

Våldtäkt i Tranås

Under torsdagsmorgonen fick polisen in ett annat larm om att en kvinna ska ha blivit utsatt för en våldtäkt. I detta fall gällde det en kvinna i 40-årsåldern som ska ha blivit våldtagen på Hubbarpsvägen i Tranås under natten. Det var sjukvården som kopplade in polisen i ärendet efter att ett vittne ringt in och anmält våldtäkten.

Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning i området och man har även haft ett inledande förhör med kvinnan men i nuläget har man inget signalement på gärningsmannen.

Källor:
Kvinna misstänks ha blivit våldtagen
Kvinna våldtagen i park i Enköping
2017-07-27 01:26, Våldtäkt, Enköping


  • Publicerad:
    2017-07-27 10:00