VÄNSTEREXTREMISTER. På Twitter hävdar nu vänsterextremisten Ayman Osman att han aldrig varit med i Researchgruppen. Problemet är bara att han tidigare satt i styrelsen för Researchgruppens ekonomiska förening och att detta är väldigt enkelt att kolla upp.

Tidningen Fokus arbetar på en granskning av personerna bakom Researchgruppen. Detta har retat gallfeber på vänsterextremister och invandrare på Twitter och en person anser till exempel att media ska ”ge fan i att ställa till det för bra folk”. Helt plötsligt blev det förkastligt att granska och ”hänga ut” personer:

En som är upprörd och indignerad på Twitter är Ayman Osman. Han har skrivit flera inlägg efter att han fick ett SMS från en journalist som förklarade att i den kommande granskningen kommer det nämnas att Osman fick ett SMS från den flerfaldigt dömde vänsterextremisten Joel Bjurströmer Almgren om ett möte efter att polisen gjort omfattande tillslag mot Revolutionära fronten. Även uppgifter om minst sagt vulgärt ”näthat” som Osman skickat till Anna Lena Lodenius var tänkt att tas upp i artikeln, förklarade journalisten bakom artikeln för Osman.

Osman kritiserar som många andra vänsterextremister Fokus kommande artikel och en sak han tar upp är att han själv inte har något med Researchgruppen att göra och därför inte hör hemma i en granskning av gruppen. Problemet är att detta är en ren lögn.

Exakt vad Osman gjort för Researchgruppen kan vara svårt att veta, men att han varit engagerad i gruppen är ett faktum då han fram tills förra året satt med i styrelsen för ”Seppuku Media Ekonomisk Förening” som är den formella förening som Researchgruppen drivs genom. Efter Kärrtorp då Bjurströmer Almgrens kontakt med Osman avslöjades verkar Osman ha avlägsnats från Seppuku-styrelsen av PR-skäl, men att han tidigare satt i styrelsen går bland annat att se HÄR. Att inkludera Osman i en granskning av Researchgruppen är således helt korrekt.

Att Researchgruppen och Seppuku Media är en och samma organisation står i klartext på Researchgruppens hemsida där det står att Researchgruppen inte är en egen organisation utan nyttjar det organisationsnummer och den F-skattesedel som Seppuku Media har.

En annan sak som strött salt i de vänsterextrema såren är att journalisten bakom Fokus granskning varit i kontakt med Fria Tider som tidigare granskat Researchgruppen och dess i många fall brottsbelastade medarbetare.


  • Publicerad:
    2015-03-07 19:25