ÖREBRO. Under veckan har flera anmälningar inkommit om att en blottare befinner sig i Varbergaskogen i Örebro. Flera kvinnor vittnar om en man som visar sitt könsorgan och nu vill Nordfront varna kvinnor och barn att gå själva i området då blottning, förutom att det är obehagligt i sig, även kan leda till grövre sexualbrott.

Blottare_1366

Med anledning av den senaste veckans anmälningar om en blottare som härjar i Varbergaskogen vill Nordfront nu varna kvinnor, tjejer och barn att inte bege sig ut ensamma i området.

Senast idag vid tolvtiden blottade en man sitt könsorgan för en kvinna i Varbergaskogen. Enligt polisen har minst tre anmälningar inkommit denna veckan om blottning och signalementet på mannen ska vara densamma, dock går polisen inte ut med de detaljerna.

— Mycket tyder på att det är någon som har behov av att visa upp sig, konstaterar Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Enligt forskare och experter leder oftast blottning till grövre sexualbrott. 30 procent av de som döms för blottning döms senare för grövre brott.

Ett tips som brukar ges till kvinnor och barn som utsätts för blottare är att så snabbt som möjligt ta sig därifrån. Förhoppningsvis har du bra sinnesnärvaro och minns hur blottaren såg ut och vad denne hade på sig. När du är i säkerhet ringer du till polisen så fort du kan.

Som man har du förstås i regel lite utökade handlingsmöjligheter.

Källor:
Blottare härjar i Varbergaskogen
Experten varnar: Blottning leder ofta till grövre brott


  • Publicerad:
    2016-07-30 17:00