VECKANS FRÅGA. Två tredjedelar måste faktagranska mainstream-medias artiklar för att få rätt information. Hälften av alla svarande förutsätter att MSM alltid ljuger tills motsatsen är bevisad.

Vitpixlingar, förvanskningar, direkta lögner samt att man medvetet inte nämner för nyheten relevant, eller avgörande, information. Detta är exempel på lögnaktiga artiklar som mainstream-media ägnat sig åt i åratal men som på senare tid blivit ännu mer förekommande.

Många nyhetskonsumenter tänker inte på det eftersom lögnerna är så skickligt formulerade och för att vanliga människor inte kan tänka sig att det finns människor som ljuger så stort och så mycket.

veckans-fråga-fake-newsNordfronts läsare är dock mycket väl medvetna om de falska nyheter som mainstream-media sprider. Hälften av läsarna förutsätter att MSM alltid ljuger och 67 procent faktagranskar i någon mån.

Ytterligare två procent brukar låta sig luras men får sedan hjälp av utomstående att genomskåda de falska nyheterna.

Hela 27 procent läser enbart på alternativa medier.

I kommentarsfältet informerar läsare om hur mainstream-media bär sig åt när de sprider fake news och utelämnar väsentlig information. Andersson skriver i ett längre, läsvärt inlägg om hur förvanskningarna kan gå till:

En mycket vanlig form av undanhållande av fakta är när (((man))) undviker att nämna brottslingars och efterlystas etnicitet eller signalement. Handlar det om misstänkta svenskar, då hängs de ut redan innan de blivit dömda.

En annan form av vilseledande är att när man publicerar en positiv nyhet, t.ex. om Pisaresultaten, så illustreras den med en bild på ett rasfrämmande barn – är det en negativ nyhet så illustreras den med ett svenskt barn och så här håller det på i all ”nyhets”rapportering.

När man skriver om ”flyktingar” illustreras dessa artiklar med bilder på kvinnor och barn, trots att ”flyktingarna” till 80% består av unga män i vapenför ålder.

En åsikt som blivit ganska vanlig är att mainstream-media i Sverige är den värsta i hela västvärlden på att sprida fake news. Angantyr skriver om detta:

MSM sprider så gott som bara desinformation och kulturmarxistisk propaganda. Internationellt finns det dock några MSM-aktörer som är bättre, Fox News exempelvis. Svensk MSM bör man helt bojkotta. Om inte annat så är det själsrenande att göra det.

Alternativa medier som rekommenderas i kommentarsfältet är bland annat Nordfront, Russia Today, danska nyhetssajter, Breitbart, Flashback forum, Nya Tider, Fria Tider, Sputnik News och Pravda.

”Visst de ryska medierna behöver lite faktagranskning men är ofta objektiva på ett sätt man är helt ovan vid i Sverige”, skriver Daniel.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-01-23 11:20