MUSIK. Nordfront presenterar denna vecka låten Systems Down med rockgruppen AC/DC.

Skottarna i AC/DC, som sedan urminnes tider bor i Australien, har släppt sitt första album på sex år, ”PWR UP”. Kompgitarristen Malcom Young är numera död; han drabbades av alzheimers och dog 2017.

Redan på förra albumet, Rock or Bust som kom 2014 var han frånvarande på grund av sin demens. En annan man ur släkten Young, Steve, axlar nu hans roll som kompgitarrist istället. Inte med samma precision, rytmiskt sett, men med en Malcom-trogen stil. PWR UP är tillägnad Malcom.

Vad jag har hört fans säga, är det gruppens bästa album på över 30 år. Till och med den betydligt yngre australiensiske virtuose instru-metaljazzrockaren Plini tycker att den är bra.

Albumet lanseras med låten ”Shot in the Dark” men med tanke på allt rabalder här i Sverige om akut elbrist för svenska företag och kraftigt ökade elpriser för medborgarna väljer jag ”Systems Down” till veckans låt här på Nordfront.

Om infrastrukturen för elförsörjning klappar ihop på grund av våra knappa elresurser – som ”tack vare” folkförrädaren Annie Lööf nu slumpas bort, subventionerad med skatterabatter till världens rikaste man Jeff Bezos (chef för Amazon) samt andra megaföretag som Facebook och Google som får förtur till den svenska elen, och vars serverhallar drar så mycket ström att de skulle kunna försörja hela städer eller stadsdelar – får vi kanske vänja oss vid att systemen drabbas av bortfall ibland.

Detta är annars något vi tidigare mest förknippat med U-länder som Sydafrika (sedan det svarta terroristpartiet ANC tog över makten) och USA, som också på sina håll alltmer antar U-landskaraktär.

Problemen får vi inte minst eftersom det destruktiva Miljöpartiet vill förbjuda alla diesel- och bensindrivna bilar år 2030, och ersätta dem med elbilar — fast vårt elnät inte ens klarar efterfrågan på el idag — och för att EU vill förbjuda bensinbilar 2025 samt den svenska vattenkraften, kol, olja, kärnkraft (allt ska ersättas med sol och vind, verkar de tycka).

Detta är Rockefellers, World Economic Forums, Joe Bidens, Boris Johnsons och Justin Trudeaus globalistiska politik med den nya gröna given Build Back Better, som Stefan Löfvens talskrivare översatt till svenska och stuckit i handen på honom med orden ”Bygga något bättre”.

Nedsläckt land
SVT visade 2018 en informationsunderhållningsserie som hette Nedsläckt land, som även recenserats i Radio Nordfront. Serien följde tio deltagare som fick prova att klara sig i ett samhälle utan el. Vad krävs för att klara sig om krisen är ett faktum?

Kortfattat sagt, blir det jobbigt, för att citera Aftonbladets Sandra Wejbro. ”Och enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), som serien agerar reklamfilm åt, tycks frågan inte längre vara om utan när ett längre omfattande avbrott drabbar landet”, skrev Wejbro.

Foliehattar har diskuterat huruvida tv-serien var ett hot från MSB, om att man sedan länge har planerat att skada landet med nedstängningar av elen. Eller också är kanske coronanedstängningarna  bara början på allt värre umbäranden som antingen planerats eller blir oundvikliga på grund av girighet och inkompetens hos usla politiker och lakejer i den så kallade svenska regeringen – för att skapa den kommande sköna nya klimatvärld baserad på en fiktiv grön ekonomi, lika fiktiv som dagens valutor skapade av storbankerna, ur tomma intet?

Om det är så illa, vill jag verkligen låta vara osagt. Men med sin unika sångröst förklarar Brian Johnson att AC/DC har en handlingsplan som leder till att allt kommer att brinna ned till grunden.

Fast ska ni ha AC/DC:s nya platta är det kanske bäst att köpa den nu, medan den fortfarande distribueras med lastbilar på vägarna. Och om systemen brakar ihop, får ni kanske snurra på skivan med fingret och använda en knappnål eller kaktustagg som pickup-nål, och en pappersstrut som megafon. En CD, mp3-fil eller en spellista på Spotify, lär ni i alla fall då inte ha någon glädje av alls.

Foto: Pinterest.


  • Publicerad:
    2020-12-04 20:00