MUSIK. Nordfront presenterar denna vecka låten Svarti med det svenska blackmetalbandet Arckanum.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Arckanum är en enmansorkester bestående av Johan ”Shamaatae” Lahger, tidigare trummis i deathmetalbandet Grotesque. Förutom att ha släppt nio album med Arckanum har Lahger även skrivit en del böcker som avhandlar ett mycket intressant ämne, nämligen en ny inriktning inom vår nordiska mytologi kallad ”thursatru”, som är en kaosgnostisk åskådning med kopplingar till mörk germansk hedendom. Kortfattat kan man säga att i motsats till asatron, där man dyrkar asagudarna, handlar thursatron om dyrkandet av thursarna det vill säga jättarna och Loke.

Man dyrkar även Ragnarök, men vem gör inte det? Anledningen till att vi valt just denna låt är att den utgör öppningsspåret på femte skivan Antikosmos, ett album som egentligen skall upplevas i sin helhet (som de flesta album skall), så detta är bara ett litet smakprov på det mysiga mörker som sedan följer. Om ni skulle ha svårigheter att höra texten som sjungns kan det bero på att sången är en blandning av fornsvenska, isländska och uråldrig norska.


  • Publicerad:
    2018-10-12 20:00