MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront två låtar kopplade till Gyllene gryning. Detta då det i söndags var på dagen två år sedan två av partiets aktivister mördades när de vaktade en av partiets lokaler.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Ovanstående är Gyllne grynings officiella hymn. Melodin kommer från en hymn som används på en militär officersskola kallad Σ.Σ.Α.Σ. (den ursprungliga låten kan höras HÄR). Gyllene gryning har dock ändrat delar av lyriken även om delar av texten också är oförändrad. En engelsk översättning av Gyllene grynings version:

Trackers of great ancestors
Children of great fighters
We are the new Spartans
With our brave heart

Forward, always forward
A new time of glory awaits us
Forward, always forward
The light of Hellenism guides us

We light the torch
The rage was born in us
We want a new Greece
That will cover the whole world

Forward, always forward
A new time of glory awaits us
Forward, always forward
The light of Hellenism guides us

Ovanstående låt av det grekiska bandet ”No Surrender” har titeln ”1-11-13” vilket är datumet då  Giorgos Fountoulis och Manos Kapelonis mördades i Aten. Bandet var tidigare en del av Skinhouse, ett projekt som kretsade kring en lokal som nationella använde som bar, konsertlokal och hade ett gym i. Skinhouse lades ner 2014 efter att många som var involverade i projektet anslutit sig till Gyllene gryning, men bandet No Surrender finns kvar.


  • Publicerad:
    2015-11-06 20:00