Nordfront.net rapporterade i natt om ett bråk mellan ”blitzare” och nationalister på en pub i Oslo. Nordfront har varit i kontakt med en av nationalisterna som var på plats för att höra deras version av det hela.


Kan du berätta vad som hände?
Vi var en grupp på ungefär 40 kamrater som var på julbord. Vi satt i källaren på La Bohème och hade det trevligt. Plötsligt uppstår bråk och in stormar ”blitzare” med slagträn och flaskor för att misshandla oss. Vi avväpnade de som hade slagträn, samlade ihop oss snabbt och sprang ut för att försvara oss och våra kamrater.

Var ni beväpnade?
Ja, vi tog med oss biljardkulor ut och kastade stolar efter dem, men inga stickvapen var inblandade. Vi var där för att ha en trevlig kväll och inte för att bråka.

Hur var reaktionerna efteråt?
De andra gästerna som inte var med oss blev naturligtvis chockerade och samlade sig vid baren. Många grät och var chockerade då de aldrig upplevt något liknande och det hela kunde liknas vid en krigssituation. En rökgranat blev också inkastad så det var väldigt svårt att få någon överblick av situationen.

Blev ni rädda?
Nej, vi blev förbannade och motiverade till att försvara oss. När adrenalinet pumpar i blodet så hinner man inte tänka så mycket på att vara rädd.

En person blev skadad och fick åka till sjukhus. Vad hände med honom?
Han stod utanför lokalen när ”blitzarna” stormade och hamnade i ett regn av glasflaskor. Han fick skärsår till följd av angreppet.

I media står det att personer från Svenska Motståndsrörelsen var på plats. Stämmer detta?
Arrangemanget var i första hand inte politisk utan en middag för kamrater. Personer från Svenska Motståndsrörelsen var inte på plats.

Uppstod det något mer bråk efter detta?
Ja, vid sjukhuset kom det ”blitzare” för att fortsätta bråka med nationalisterna. Jag var dock inte där, så jag vet inte så mycket om vad som hände där.

Som jag förstått det är du själv politiskt aktiv. Har händelserna på något sätt skrämt dig från att fortsätta med ditt engagemang?
Inte alls! Kampen är här och nu och som nationalist är detta något man får räkna med om man vill vara aktiv. Detta har snarare gjort mig mer motiverad!

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net.


  • Publicerad:
    2012-11-24 21:47