REPRESSION. FBI har trakasserat en vit soldat och läckt dennes personuppgifter till vänsterextremister samt fått honom avskedad från det amerikanska nationalgardet. Detta på grund av mannens politiska åsikter.

National Justice avslöjade förra veckan att en soldat vid namn Shandon Simpson har terroriserats av FBI. Simpson arbetade som soldat vid nationalgardet och hamnade på FBI:s radar efter att någon informatör avslöjat att han uttryckte nationalistiska åsikter på Telegram och Youtube.

— Jag sa aldrig något olagligt, förtydligar Simpson till National Justice.

Trots detta dök cirka sju FBI-agenter från kontraterrorism-enheten, två CIA-agenter och en militär underrättelseofficer upp vid Simpsons enhet och förde honom avsides för att förhöra honom.

— De frågade mig om en enda kommentar som de tagit ur sitt sammanhang där jag sa att min enhet skickades ut med skarp ammunition, berättar Simpson i intervjun.

I övrigt förhörde agenterna Simpson om vad han hade för politiska åsikter, om han var kopplad till någon nationalistisk organisation, om han hade kontakter med pro-vita journalister eller om han hade varit med vid den stora demonstrationen i Charlottesville. Enligt Simpson ställde de även konstiga frågor som visade att agenterna själva inte hade så bra koll på den vita nationalismen i USA.

— Det var uppenbart att deras information om dissidenter kommer från väldigt fördomsfulla andrahandskällor utanför poliskåren, som SPLC eller ADL. Det var tydligt att de ”sköt i mörkret” och frågade löjliga frågor som till och med en person med ytlig kunskap om den nationella rörelsen inte skulle behöva ställa. De var väldigt desperata, säger Simpson.

Utöver det politiska korsförhöret betedde sig agenterna hotfullt och icke-professionellt mot Simpson:

— Vid ett tillfälle blev en av agenterna frustrerad över det faktum att jag inte gjorde något fel och började hota mig. Han började fråga varför jag stödde en ”förlorad sak” och sa att han skulle rulla in mig i en hakkorsflagga och gå med mig genom samlingen med våldsamma ”antifa” upploppsmakare i närheten. Han gjorde det aldrig, men det här oprofessionella beteendet avslöjar verkligen hur Christopher Wrays påstående att FBI inte utreder och förföljer ideologier är en fräck lögn.

Några dagar efter förhöret blev Simpsons personuppgifter läckta till en vänsterextrem grupp med kopplingar till terrornätverket antifa. Den uppenbara förklaringen till detta är att någon av FBI-agenterna blev sur över att deras ”utredning” av Simpson visade sig vara helt obefogad då han inte ägnade sig åt någon kriminell verksamhet. Simpson uppger dessutom till National Justice att militärens egen utredning bekräftar att det var FBI som läckte materialet från deras ”utredning” till vänsterextremisten Christopher Schiano.

Trakasserierna slutar inte heller här utan när Simpsons enhet återvände till sin bas blev han fängslad och satt i isolering i en vecka av militären som sa att de fått påtryckningar från FBI om att göra detta. Även militärens utredning kom fram till att Simpson inte gjort något fel och Simpsons advokat säger att han aldrig hört talas om något liknande då det är olagligt att hålla en person fängslad mer än tre dygn utan att personen är misstänkt för något brott.

I och med uthängningen av Simpson fick nationalgardet dock en förevändning att avskeda honom då hans åsikter dragit ”skam” över enheten. Att FBI gav Simpsons personuppgifter till vänsterextremister ledde också till dödshot mot hans anhöriga och FBI följde upp sina trakasserier mot Simpson med ett hembesök där agenterna bland annat ställde frågor om hans sexliv.


  • Publicerad:
    2020-07-07 12:50