USA. Vita barn kommer att vara en minoritet i USA om fyra år, meddelar den amerikanska folkbokföringsbyrån. Vita människor rent generellt kommer att vara i minoritet innan år 2043.

Enligt den amerikanska folkbokföringsbyrån Bureau of the Census kommer vita människor att vara i minoritet i USA redan innan år 2043. Vita barn kommer, enligt byrån, att vara en minoritet om fyra år. Alltså 2020.

— Innan 2020 kommer mer än hälften av nationens barn att tillhöra en minoritetsras eller en etnisk grupp.

Den snabbast växande gruppen ska vara personer av latinamerikansk bakgrund. 68 procent av dessa ska också vara 33 ǻr eller yngre, meddelar Pew Research Center i en rapport som nyligen publicerades.

Det som är intressant i sammanhanget är att amerikanska myndigheter laborerar med olika rasbegrepp, och bland annat säger de att de inte anser latinamerikaner vara en egen ras, utan snarare mer som en etnisk grupp.

I folkfientliga Dagbladets artikel som berör nyheten, är saken en helt annan. Där skriver de konsekvent vita inom citattecken, som om vita egentligen inte existerar. Tidningens fokus ligger också på att utvecklingen borde oroa republikanerna då icke-vita i de allra flesta fall röstar på demokraterna.

Källor:
For U.S. Children, Minorities Will Be The Majority By 2020, Census Says
Om 30 år vil hvite amerikanere som Greg og Vicky være i mindretall


  • Publicerad:
    2016-05-29 21:45