NORGE. Sex timmar efter föräldrarna lagt ner rosor på sin sons grav var de till salu utanför McDonalds på torget i Drammen.

Föräldrarna besökte lördag förmiddag sin sons grav med anledning av hans 27-årsdag. På graven la de ner 25 långstjälkade rosor. Senare på kvällen kom de för att sätta upp gravlyktor, då upptäckte de att rosorna var borta.

Familjen kopplade direkt händelsen till alla rosförsäljare i Drammens centrum.

— Jag kunde inte tänka mig vilka andra som skulle kunna tagit rosorna. Och vi fick rätt. I en bärkasse till en av de rumänska damerna som satt på en trottoar till bussfilen vid McDonalds låg blommorna, berättar fadern för Drammens tidning.

Familjen tog omedelbart kontakt med polis och höll uppsikt över ”blomsterförsäljarna”. Operationsledaren Morten Eriksson säger att de mottog en anmälan om stöld på lördagskvällen och att en polispatrull ska ha stött på två kvinnor som delvis erkänt att de stulit rosorna. Trots detta hävdar Eriksson att det inte finns mycket polisen kan göra i detta fall. De hade varit tvungna att ta zigenarna på bar gärning för att kunna göra något.

Artikeln publicerades ursprungligen på Nordfront.net.

Källa:
Sigøynere stjal blomster fra grav – solgte de utenfor McDonald’s


  • Publicerad:
    2014-11-02 22:10