UTRIKES. En talangfull ”12-årig pojke” har tagit fotbollsvärlden med storm, dock ”börjar” man nu bli lite misstänksam om han kanske är äldre än vad som står i hans födelseattest.

”12-årige” Youssoufa Moukoko.

Det är egentligen inte så ovanligt att unga talanger briljerar inom fotbollsvärlden, exempelvis så kom Lionel Messi till FC Barcelona som 13-åring. Däremot har fotbollsvärlden nu blivit något misstänksam mot den ”12-årige” afrikanska talangen Youssoufa Moukoko.

Han blev nyligen inkallad till att spela för Tysklands U16-landslag när de senare i september ska möta Österrike. Trots Moukokos ”låga ålder” uppges han vara van att spela mot betydligt ”äldre” motståndare. Moukoko leder även U17-seriens skytteliga med sina 13 mål.

Tyskland har dock ”börjat” fatta misstankar rörande ”12-åringens” födelseattest. I hans födelseattest står det nämligen att han föddes i den kamerunska staden Yundeungster den 20 november 2004, uppgifter som de nu tror kan vara förfalskade.

— Det är ovanligt att en tolvåring har fysik som en 17-åring, säger idrottsläkaren Joachim Schubert och fortsätter:

— Om han verklig är tolv tycker jag att det är tveksamt att han spelar med 17-åringar. Jag tvivlar på att det är något han kan göra under en längre period.

Källa:
Kritik mot 12-åringen som chockar fotbollen


  • Publicerad:
    2017-09-07 18:40