I en artikel i Dagens Nyheter hävdas att nya vallöften från regeringen innebär ”tuffare krav på nyblivna svenskar”. Men dessa nya, så kallade, svenskar kommer ingalunda få det svårare. Tvärtom utlovar regeringen att manövrera ut svenskar från arbeten genom att betala företag ofantliga summor pengar om de anställer främlingar istället för svenskar.

DN skriver att regeringen utlovar att under en etableringstid betala anställningsstöd till företag som anställer invandrare. De ”tuffa kraven” består i att invandrarna också kan få gå svenskundervisning eller ta praktikplatser som arbetsförmedlingen anvisat, för att inte mista stödet.

Integrationsminister Jens Orback uppger att regeringen går till val på att utvidga anställningsstödet för alla nyanlända främlingar med permanent uppehållstillstånd. Dessa ska om de inte fått jobb inom tre månader i Sverige ges möjlighet till detta genom mutliknande åtgärder för företagen. Företag som anställer en nyanländ invandrare ska få 550 kronor om dagen i tre månader av staten.

– Arbetet kan invandraren ha fått fram själv eller genom arbetsförmedlingen. Arbetsgivaren ska med det statliga bidraget då kunna betala en avtalsenlig lön, säger Jens Orback till DN.

Företagen får då att välja mellan att anställa svenskar, som överlag gynnar ett företags produktion, eller främlingar som inte är lika produktiva men däremot är mer eller mindre kostnadsfria genom att staten, dvs. svenskarna, betalar för kalaset. Tyvärr, med tanke på att stora delar av vårt samhälle idag genomsyras av girighet, råder det föga tvivel om vilka företagen kommer favorisera.

Den så kallade ”arbetskraftsinvandringen”, som politikerna alltid trots stor arbetslöshet hänvisar till, gynnar endast storföretagen och de styrande politiker som håller sig väl med de som regisserar det globala superkapitalistiska systemet. Främlingar får, pratet om tuffa krav till trots, det också minst sagt lätt. De stora förlorarna är som alltid svenskarna. Det positiva är att allt fler svenskar vaknar upp och inser att vi måste agera mot dessa kosmopoliter och folkförrädare som styr vårt land.


  • Publicerad:
    2006-08-28 00:00