NORDENDAGARNA. Under den femte upplagan av Nordendagarna korades ännu en kämpe till årets Nordman. Nordfront fick några ord med denne efter tävlingen.

Årets Nordman 2017.

Under Nordendagarnas femte upplaga gick kanske de hårdaste tävlingarna hittills av stapeln. Den så kallade Vikingakampens grenar för i år var nordisk knivduell, brottning och rugby. Deltagarna delades slumpmässigt in i sju olika lag vilka gick till hårda bataljer mot varandra.

Den nordiska knivduellen innebar att de fäktande fästes ihop med varandra vid midjan och den som efter en given signal först fick in en träff på motståndaren blev vinnare.

Brottningen gick ut på att två lag ställdes mot varandra för att sedan brottas på tu man hand. Men när en brottare vunnit var han däremot fri att hjälpa sina kamrater med sina brottningsmatcher så under vissa sammandrabbningar blev det tre mot en, vilket satte hårda prov på kämparna.

Rugbyn spelades efter ganska enkla regler, en amerikansk fotboll skulle fås i ett mål som bestod av två termosar. Passningar fick enbart göras bakåt såvida man inte sparkade bollen. Utöver detta så fanns det i stort sett inga direkta regler annat än kamratandan och den ariska moralkänslan.

När dessa grenar var avklarade blev det dags för själva utslagningsgrenen, 10-1. Laget som vunnit fick ställa upp sig på led med varsin domare bakom sig. Utslagningsgrenen startade med att de tävlande gjorde 10 armhävningar och en benböj för att sedan göra nio armhävningar och två benböj och så vidare till de gjorde en armhävning och 10 benböj. Denna krävande final vanns av Stefan Olsson.

Olsson är aktivist i Näste 4 och Nordfronts korrespondent i nästet. Nordfront lyckades få några ord med Olsson under hans första omvälvande timmar som den femte vinnaren av den prestigefyllda titeln Årets nordman.

Simon Lindberg gratulerar Stefan Olsson.

Vi börjar väl med den självklara och uttjatade frågan, hur känns det att kunna titulera sig som Årets nordman nr. 5?

Jag blev väldigt förvånad, med det tuffa motståndet som alla vältränade kamrater gav så känns det väldigt kul. Men utan mitt kanonlag hade jag aldrig vunnit.

Har du deltagit i tävlingarna förut?

Nej.

Vilken gren var jobbigast och vilken var roligast?

Rugbyn var jobbigast och knivfäktningen var roligast.

Just den grenen verkade vara väldigt svår och krävande men du vann ju båda fäktningsmatcherna. Har du fäktats på det sättet förut?

Nej, det var en ny upplevelse.

Stefan Olsson i en av knivduellerna.

Tävlingarna gick bitvis hårt till och det blev förutom blodvite även brutna revben, utslagna tänder och minst ett brutet finger, klarade du dig helskinnad genom hela tävlingen?

Ja, jag fick några smällar bland annat en på vaden som nog kommer att göra ont i morgon, men annars klarade jag mig lindrigt undan.

Berätta lite om hur du lägger upp din träning?

Tidigare var det mest gym men efter att inte ha kunnat träna under våren på grund pollen och långa dagar på jobbet så bestämde jag mig under början av sommaren för att fokusera på kondition då det har varit min svaghet. Men jag har även kört kroppsträning och kettlebell hemma och under hösten tänker jag återuppta min gymträning.

Har du några träningstips?

Fokusera. Sov. Ät.

Har du någon speciell diet?

Nä, jag försöker tänka lite på proteinmängden bara.

Hur länge har du varit med i organisationen och hur länge har du varit aktivist?

Jag gick med hösten 2012, innan det var jag stödmedlem. Aktivistpinen fick jag i Borlänge den 1:a maj.

Varför gick du med?

Många anledningar, jag hade inte samvete att sitta och se på när västvärlden går under och vänta på att mina barn ska drabbas.

Är någon politisk punkt i vårt partiprogram viktigast för dig?

Nä, jag ser helheten. Att det erbjuds en komplett lösning.

Du fick ett väldigt intressant pris, en fin handgjord kniv. Har du några planer på hur denna klenod ska användas i framtiden?

Haha, lite svårt att bestämma sig, man vill ju både använda den samtidigt som man vill hänga upp den på väggen.

Årets Nordman tar emot ett överraskande pris.

Fem snabba frågor:

Favoritmat? Raggmunk och fläsk.

Senaste bok du läst? En bok om ekonomi.

Favoritmusik? Hardcore och all metal utom powermetal.

Bästa film? Jag har ingen speciell favorit. Men den ultimata filmen vore en sci-fi western.

Bästa citat? Jag hörde faktiskt ett bra här ikväll under Simon Lindbergs tal: ”Hur kan du känna dig nere och deprimerad när du bär på en supermänniskas DNA?”

Avslutningsvis, har du några sista inspirerande ord till Nordfronts läsare?

Ge aldrig vika och segern skall bli vår!

Nordfront vill här passa på att gratulera Stefan Olsson till den prestigefyllda titeln och önskar denne lycka till i hans fortsättning i kampen. Grattis kamrat!


  • Publicerad:
    2017-08-27 19:17