MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Här kommer sammanfattningen av årets upplaga av Nordendagarna.

Under helgen hölls den femte upplagan av Nordendagarna. Nordbor ur samtliga ålder- och samhällsgrupper från hela Norden samlades för att knyta starka band, ta del av nyheter och så klart för att delta i den berömda Vikingakampen där Årets nordman korades.

Julius Blomberg hälsar deltagarna välkomna.

De första deltagarna anlände redan under fredagskvällen och umgicks med varandra ett tag innan det var dags för sängen. Morgonen därpå var det väckning klockan åtta och en stund senare serverades en rejäl frukost bestående av havregrynsgröt med knäckebröd och kokta ägg därtill. Årets konferencier, Julius Blomberg, hälsade alla välkomna och gick igenom schemat för dagen.

Sedan var det dags för Nordiska motståndsrörelsens ledare, Simon Lindberg, att äntra scenen och berätta om halvåret som gått. Lindberg kom med det glädjande beskedet att strävandet efter en enad front i alla nordiska länder mot vårt folks fiender nu håller på att realiseras. På Island kämpar organisationens isländska medlemmar på som aldrig förr och inom den närmsta framtiden, om allt går som förväntat, kommer en officiell isländsk gren av Motståndsrörelsen att bildas i landet

Lindberg konstaterade att halvåret som gått är det bästa hitintills och att rörelsen går på frammarsch på alla fronter. I Sverige och i Norge har aktivismen ökat med cirka 20 procent och i Finland med hela 25 procent under det gångna halvåret. I Falun dubblerades nästan deltagarantalet jämfört med i Borlänge förra året och trots demonstrationsförbud i Norge så genomförde organisationen ändå sin demonstration mot homolobbyn.

En av årets absoluta höjdpunkter var när Motståndsrörelsen erövrade Almedalsveckan under tre dagar som fick folkförrädarna att sätta rosévinet i halsen. Den enorma publicitet i fiendemedia som organisationen fick tack vare Almedalsveckan är värd miljontals kronor. Aldrig någonsin tidigare har organisationen fått så mycket uppmärksamhet!

Sist men absolut inte minst så presenterade Lindberg filmen inför demonstrationen i Göteborg den 30 september som går att se HÄR.

Efter halvårsrapport och filmvisning bjöds det på lunch i form av ris med kyckling i currysås, även vegetariska alternativ erbjöds. När alla var mätta och belåtna så bar det av till en närliggande idrottsplats för den traditionsenliga vikingakampen.

Nordisk knivduell.

Deltagarna delades slumpmässigt in i sju olika lag som skulle tävla mot varandra i tre olika grenar; nordisk knivduell, lagbrottning och rugby. I knivduellen bands två motståndare ihop i midjan och den som träffade den andre först med sin kniv vann.

Efter att deltagarna duellerat med varandra så gick man över till lagbrottning. Två lag med fem man ur varje lag fick brottas med varandra på knä. När en brottare vunnit så fick han hjälpa sina kamrater med deras brottningsmatcher.

Den tredje och sista grenen bestod av rugby och vid flera tillfällen drabbade deltagarna samman i hårda bataljer. Efter brutna revben och fingrar samt även utslagna tänder så stod det klart att Lag 1 vunnit trekampen.

Uppställning inför finalen.

När vinnande lag från trekampen utsetts så var det dags för själva utslagstävlingen som skulle avgöra vem som blir årets nordman. Utslagningsgrenen startade med att de tävlande gjorde 10 armhävningar och en benböj för att sedan göra nio armhävningar och två benböj och så vidare till de gjorde en armhävning och 10 benböj.

Till sist så stod det klart att Stefan Olsson, aktivist tillika korrespondent för Nordfront, från Näste 4 fick den ärofyllda titeln Årets nordman. Grattis kamrat!

Väl tillbaka i lokalen serverades en välsmakande lasagne och sedan talade Simon Lindberg om valet nästa år. Ledaren deklarerade att Motståndsrörelsen kommer att ställa upp i riksdagsvalet och i minst tre kommuner. De tre första kandidaterna till kommunvalet år 2018 gick sedan upp en och en till talarstolen för att berätta om valkampanjerna i respektive kommun.

Motståndsrörelsens Pär Öberg, chef för den parlamentariska grenen och ledamot i Ludvika, berättade om den kommande valkampanjen i Ludvika och konstaterade att ”Ludvika kommer aldrig att bli sig likt igen”.

Medan Pär Öberg står först på listan i Ludvika så ställer Fredrik Vejdeland upp i Kungälv. Vejdeland lovar att det kommer bli en ”extremt aggressiv kampanj”. Tredje kommunen är Boden som Motståndsrörelsens Bo Nilsson ställer upp i. Då Bo Nilsson tyvärr inte kunde delta på årets Nordendagar så läste nästeschefen Robert Eklund upp en hälsning från Nilsson.

Martin Saxlind, Simon Holmqvist, Robin Palmblad och Fredrik Vejdeland talade om sina nya roller.

Fredrik Vejdeland äntrade sedan scenen ännu en gång för att tala om de redaktionella förändringar som Nordfront har genomgått. Martin Saxlind blir ny chefredaktör för sidan då Fredrik Vejdeland istället blir radiochef vilket innebär att Vejdeland framöver kommer att leda utvecklingen av webbradioverksamheten. Robin Palmblad blir webbtvchef men kommer att fortsätta att leda Radio Nordfront. Simon Holmqvist tar över Saxlinds roll som nyhetsredaktör och nordfrontskribenten Johanna Hagberg utses till vice nyhetsredaktör medan Daniel Olofsson utsågs till vice redaktör för kampredaktionen.

Simon Lindberg gick sedan ännu en gång upp på scenen för att denna gången tala om vikten av att vara positiv och våga ta risker i livet. Bland annat så uppmanade han deltagarna att utsätta sig själva för sina rädslor för att besegra dem och att alltid se det positiva i allting. När saker och ting känns svårt här i livet ”leta efter styrkan i ert inre, i ert blod!” uppmanade Lindberg och avslutade sitt tal med en uppmaning om att ”tvivla aldrig på er själva, tvivla aldrig på rättfärdigheten i vår kamp”.

Ledaren gratulerar årets nordman.

Sedan var det dags för den officiella utnämningen av Årets nordman som fick en handtillverkad kniv som pris för sina insatser i vikingakampen. Då det i år är fem år sedan Nordendagarna för första gången anordnats så kallades även de föregående årens nordmän upp på scen för att ta emot unika tröjor.

Utnämning av aktivister.

Sist på dagens schema stod utnämning av aktivister som utgör Nordiska motståndsrörelsens spjutspets. De blivande aktivisterna fick komma upp på scen för att ta emot aktivistpinen av ledaren.

Efter att Motståndsrörelsens nya aktivister välkomnats in i rörelsens främsta led så sjöng alla deltagarna gemensamt en ny kampsång som tagits fram för rörelsen. Därefter avslutades årets upplaga av Nordendagarna. Trubadurer spelade musik och deltagarna umgicks i god kamratskap. Många nya band knöts och samtalen fortsatte ända in på småtimmarna. Årets upplaga var det största hitintills då cirka 220 nordbor deltog.

Väl mött nästa år!


  • Publicerad:
    2017-08-29 22:15