TYSKLAND. På Youtube sprids just nu ett klipp där arga invånare i Sachsen jagar ut Tysklands president ur den tyska staten samtidigt som de skriker ”Folkförrädare!” åt honom.

Den 26:e juni var Tysklands förbundspresident Joachim Gauck på besök i tyska Sebnitz i Sachsen. Förbundspresidentens besök var dock inte uppskattat av invånarna i Sebnitz som buade ut och jagade ut honom från staden. I ett filmklipp på Youtube ser man hur arga tyskar skriker ”Folkförrädare!” åt honom och ”Dra härifrån!” samt ”Vi vill inte ha några Stasi-svin här!”.

Stämningen blev så pass allvarlig att kravallutrustad polis fick använda pepparsprej mot folkmassan. Samtidigt som polis och livvakter skyddade den illa omtyckte presidenten så skrek folkmassan åt dem ”Ni skyddar krigshetsare! Skäms på er!”. Gång på gång ropar den arga folkmassan ”Vi är folket!”.

Gauck har tidigare uttryckt sitt förakt mot det tyska folket när han i en intervju med tyska public service under förra året påstod att problemet är inte den folkfientliga elit som styr världen utan istället så är det folken som är problemet.

Han har vid flera tillfällen framställts som en ”medborgarrättskämpe” och ”regimkritiker” under DDR-tiden. I själva verket hade han täta förbindelser med den fruktade säkerhetstjänsten Stasi.

Förbundspresident Gauck är inte den enda folkförrädaren som har fått känna på folkets vrede i Sachsen då Tysklands justitieminister Heiko Maas talade inför invånarna i Zwickau. Även där skanderade folkmassan ”Folkförrädare!” och ”Vi är folket!”.

Läget hårdnar alltmer i Tyskland och undersökningar visar att det tyska folket börjar tröttna på den folkmordspolitik som förs i landet.

Se klippet nedan:


  • Publicerad:
    2016-07-01 20:50