ÅSIKTSBROTT. Efter 14 år av fängelsestraff får 67-årige Wolfgang Fröhlich åka hem. Inte för att han är oskyldig till ”förintelseförnekande” utan för att domstolen bedömer honom vara ”galen”.

Så här såg Wolfgang Fröhlich ut vid cirka 56 års ålder.

Så kallad förintelseförnekelse är olagligt i 16 europeiska länder och i terrorstaten Israel.

Österrikaren Wolfgang Fröhlich har från och till – med korta avbrott – suttit i fängelse i 14 år för att ha vittnat och beskrivit att insektsmedlet Zyklon-B inte fungerar för att gasa ihjäl judar.

I måndags släpptes den 67-årige akademikern ur fängelset och fick åka hem, trots att hans åsiktsbrott inte är fullständigt sonat. Han har inte bedömts vara oskyldig till åsiktsbrotten han dömdes för.

Men eftersom han så hårdnackat har vägrat att byta åsikt och lära sig den officiella sanningen om den så kallade förintelsen av 6 miljoner judar, bedöms han vara tokig och behöver inte längre sitta i fängelse.

Frölich har lovat att inte skriva fler brev om att judar omöjligen kunde ha gasats ihjäl med insektsmedel.

Att han bedöms vara galen är förmodligen en juridisk lösning som hans advokat har ordnat för att låta honom slippa sitta i fängelse.

Hotad av åklagaren
Ingenjören Fröhlich är specialist på att konstruera gaskammare för att döda skadeinsekter och smittosamma mikroorganismer.

Det var som sådan specialist han kallades in som expertvittne i en rättegång 1998 till försvar av historiekorrigerarna Jürgen Graf och Gerhard Förster.

Istället för att bli ett stöd åt de åtalade historiekorrigerarna användes hans kunskaper emot honom själv i den rättegången.

Rätten tyckte nämligen inte om att höra vad han hade att säga om hur omöjligt det var att genomföra massgasningar av miljontals judar, så som den odiskutabla officiella beskrivningen av förintelselögnen kräver.

Åklagaren tystade vittnet och hotade honom med att om han fortsatte att redogöra för fakta kring vätecyaniden, skulle han åtalas för rashatsbrott.

Fröhlich trampar gasen i botten
Efter att ha hotats för att ha vittnat genom att beskriva hatfakta, skrev Fröhlich en bok som kom ut 2001, Gaskammarlögnen.

2003 greps han och kastades i fängelse för brott mot Tysklands åsiktslagar.

En lång rad åtal mot honom följde, för han fortsatte att skicka brev och egeninspelade videofilmer till olika myndigheter där han förklarar sanningen.

Även inom fängelsets murar begår han brott genom att skriva ”förintelseförnekande” brev till myndighetspersoner.

Dessa brev och skickade videoskivor renderade i sin tur nya fängelsestraff.

Att säga sanningen om kemi och biologi är sinnessjukt
Men nu bedöms han alltså som galen. Enligt rätten lider Fröhlich av vanföreställningar och är därför oförmögen att ta ansvar för sina åsikter för att han säger sanningen om hur kemin och biologin samverkar.

Ett expertvittne säger att han lider av en sjuk vilja att ”förändra hela förståelsen av Europas historia”, vilket betraktas som heltokigt.

På grund av att Fröhlich vanföreställningar inte anses utgöra omedelbar fara för honom själv eller andra, förflyttas han inte till en mentalinstitution utan får åka hem.

En åklagare har dock överklagat beslutet. Därför kan Wolfgang Fröhlichs tid i frihet bli relativt kort, ännu en gång.

Källor:
67-Jähriger bei Prozess in Krems enthaftet
14 Years’ Imprisonment for Wolfgang Fröhlich in Austria


  • Publicerad:
    2019-03-08 01:44