UTRIKES. Israel var i praktiken de islamistiska rebellgruppernas flygvapen. Så fort Syrien var på väg att besegra de islamistiska grupperna så bombade Israel, berättar Assad i en intervju med RT:s Going Underground.

Assad berättar nu hur israeliska luftangrepp sammanföll med att Syrien höll på att vinna över jihadisterna. Skärmbild: Facebook.

I en intervju med RT:s Going Underground uppger nu Syriens president Bashar al-Assad att Israel under det syriska inbördeskriget hjälpte jihadisterna med flygunderstöd.

Israel har tidigare hävdat att deras upprepade bombanfall i Syrien under inbördeskriget var ”självförsvar” och att det var ”vapenleveranser till Hizbollah” som var målet för attackerna.

Bombattackerna ska dock sammanfallit med att Syrien höll på att vinna över jihadisterna.

— Varje gång den syriska armén avancerade mot al-Nusra-terroristerna i söder, bombade Israel våra trupper. Så fort vi avancerade någonstans, genomförde det israeliska flygvapnet luftangrepp mot vår armé, berättar Assad.

Israel har även understött tusentals jihadister med bland annat sjukvård. Skadade nära gränsen har plockats upp av den israeliska försvarsmakten och förts in i Israel för att få sjukvård.

Israel är enligt Assad på samma sida som USA, som sägs ha använt de islamistiska rebellgrupperna som proxykrigare för att störta den syriska regeringen.

Enligt Assad är det farligaste som Europa gjort att stödja islamistiska terrorister i Syrien, vilket lett till en invandring av dessa till europeiska länder.

Källa:
Assad: Israel var jihadisternas flygvapen


  • Publicerad:
    2020-02-01 22:00