INRIKES. En 34-årig man är nu åtalad för att via ett anonymt Facebookkonto ha uppmanat människor att skänka pengar till olika terrororganisationer. Mannen hävdar att Facebook-kontot enbart var ett ”skojkonto”.

Den 34-åriga mannen bor på en liten ort utanför Malmö och åtalas nu för att offentligt ha uppmanat människor till terroristbrott. Via ett anonymt konto på Facebook ska mannen ha uppmanat andra att skänka pengar till IS och andra terroriststämplade grupper. Huruvida mannen är kopplad till något särskilt terrornätverk kan man inte uttala sig om i dagsläget.

Säpo fann mannens konto förra året där han uppmanade folk med texter där han skrev att de borde ”förse bröderna i fronten med vapen så de kan hämnas våra syskon”. Han hade även namngivit två personer samt skrivit ut deras telefonnummer och kontonummer så att besökarna på sidan visste vart de skulle skänka pengarna. Enligt mannen rör det sig enbart om ett så kallat ”skojkonto”.

Man har även funnit ut att mannen gjort flera resor till band annat Syrien. Dock hävdar han själv att han enbart åkt dit för att arbeta med välgörenhet.

Källa:
Åtalad för uppmaning till terrorism

 


  • Publicerad:
    2016-11-23 09:50