Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Avhoppare: IS vill ta över världen

Av Redaktionen, 2014-09-04
redaktionen@nordfront.se

ISLAMISM. Enligt det amerikanska nyhetsorganet CNN så har terrororganisationen Islamska staten, som tros vara skapad av USA och Israel i provokationssyfte, planer på att ta över hela mellanöstern och även sprida sig vidare till andra länder.

CNN_movie

Nyhetskanalen CNN uppger sig ha kommit i kontakt med en avhoppare från Islamska staten. Avhopparen uppges fortfarande vara i samsyn med IS men väljer ändå att tala om organisationens storslagna planer.

IS har redan nu erövrat delar av Syrien och Irak, men enligt de uppgifter som CNN nu sprider har organisationen som mål att ta över hela mellanöstern och sedan fortsätta till andra länder.

Under intervjun ska avhopparen ha sagt att IS inriktar sig på västerländska jihadister med syfte att de ska åka tillbaka till sina hemländer för att utföra terroristattacker.

— Målet med att visa upp en europeisk person som avrättar en amerikan kan vara för att locka till sig fler utanför Syrien och få dem att känna att de strider för samma sak, säger avhopparen under intervjun.


  • Publicerad:
    2014-09-04 19:30