INRIKES. SVT:s Uppdrag Granskning sände under onsdagen ett program där man smutskastade folkligt motstånd mot nedläggning av sjukvård i Norrland. Nu har man dessutom avslöjat att kvinnomisshandlaren Kim Fredriksson tar emot donationer i folkrörelsens namn.

Kim Fredriksson.

Det var under onsdagen som SVT:s Uppdrag Granskning sände ett inslag som behandlade den infekterade striden mellan folket och landstingspolitikerna i Västernorrland. Bakgrunden är att politikerna har gått emot sina vallöften och lagt ned viktig sjukvård i länet, vilket bland annat innebär att kvinnor kan tvingas åka tiotals mil för att ta sig till närmaste BB och föda barn.

Men Uppdrag Gransknings redaktion valde istället att skifta fokus till att politiker bakom de brutna vallöftena har fått emotta hot och förtal från enskilda aktörer, i något man kallar för ett ”propagandakrig mot politikerna”. Programmet har kritiserats i efterhand, bland annat av krönikören Lotta Gröning, som skriver i Expressen att programmet var ”bland de värsta hon sett” och att hon förstår att det finns människor i Norrland som vill bryta sig ur övriga Sverige.

”Men i Norrland är de alltså skyldiga till hot och förtal, de människor i Sollefteå som vill ha en fungerande sjukvård. Som vill att kommunen ska utvecklas och överleva. De för alltså ett krig mot politiker när de protesterar mot att BB och akutsjukvården läggs ner. Något som hotar demokratin, om vi nu ska tro ”Uppdrag granskning””, skriver Gröning.

I efterhand har dock Uppdrag Granskning avslöjat att fake news- och propagandasajten Aktuellt Fokus Kim Fredriksson driver en Facebooksida som han påstår är till förmån för de som i protest ockuperar det nedlagda BB i Sollefteå. Men på Facebooksidan har han tagit emot Swish-donationer till samma nummer som han finansierar sin egen blogg med, utan uppmaning att märka sitt bidrag till varken det ena eller det andra ändamålet.

Kim Fredriksson försökte under många år att finna en plats i den nationella rörelsen. Men på grund av en ohälsosam besatthet av exkrementer och att misshandla kvinnor kom han att uteslutas från organisation efter organisation. När han 2012 uteslöts ur Nordisk Ungdom, som valt att ge Fredriksson ”en sista chans”, efter att det framkommit att han utsatt sin flickvän för en sadistisk misshandel så öppnade istället etablissemanget och våldsvänstern sina armar för honom. Fredriksson fick då en hedersplats i flera tv-soffor, där han fick berätta om sin tid som ”nazist” och sitt nyvunna engagemang som så kallad antifascist och ”nazistexpert”.

Kvinnomisshandelstendenserna avtog dock inte bara för att han omfamnades av etablissemanget, vilket troligtvis kan förklara varför det har blivit glesare mellan hans framträdanden i landets tv-soffor. 2014 dömdes han för olaga hot efter att bland annat ha skrivit till sin exflickvän att han ville att hon skulle ”straffknullas tills jag ser blod”. Fredrikssons senaste klammeri med rättvisan var i november, då han dömdes för ringa narkotikabrott.

LÄS MER: Medias ”nazistexpert” åtalas för våldtäktshot

Idag driver alltså Fredriksson bloggen Aktuellt Fokus från Göteborg, som i allt väsentligt är en inofficiell propagandakanal för de globalister som kallar sig för ”autonom vänster”. På bloggen skriver Fredriksson under olika pseudonymer alltifrån ”nyhetsartiklar” till rena propagandaalster för våldsvänstern och homolobbyn. SVT citerar en av dessa alster, där en ”Jonas Lundgren” skriver:

Ockupationen av BB i Sollefteå är precis vad som behövs för att vitalisera och mobilisera vår rörelse (…) Genom att engagera oss i dessa lokala kamper vinner vi folkligt stöd och förtroende för våra radikala idéer.

På Facebooksidan ”Vi som stödjer BB-ockupanterna” blandar ”Bajs-Kim”, som han också kallas, kopierade inlägg från BB-ockupanternas officiella Facebooksida med artiklar från sin privata blogg.

Att en privatperson samlar in pengar till sitt privata telefonnummer genom att profitera på BB-ockupanternas namn tycks inte beröra dess representanter nämnvärt.

— Jag har varit i kontakt med honom för att se att ingen ska kapa ockupationen, det vill säga att ingen nynazist ska göra det här till en Sverigedemokratfråga, säger Sebastian Gunnesson, en av BB-ockupationens kontaktpersoner till SVT.

— Det här är inte viktigt för oss, det viktiga är att få fram varför vi kämpar, menar Carina Hellström, även hon är aktiv i BB-ockupationen.

Kronofogdemyndigheten bekräftar också för SVT att de kan komma att utmäta donationerna, för att kvittera den sammanlagda skulden på uppemot 130 000 kronor som Fredriksson har hos dem. Själv bekräftar han att ingen kan kontrollera vad han använder pengarna till.

— Nej, självklart inte, konstaterar han kort till SVT.

— Jag kan ju redovisa vartenda kvitto för BB-ockupanterna, så att det är inga konstigheter, tillägger Fredriksson.

På fråga ifall ”Bajs-Kim” har redovisat några donationer svarar BB-ockupanternas Sebastian Gunnesson:

— Jag tror att Kim skulle redovisa det där senare, det är vad jag har hört av honom i alla fall.

I skrivande stund har Swish-numret där Fredriksson ber om donationer på Facebooksidan ”Vi som stödjer BB-ockupanterna” ändrats till samma nummer som ockupanterna själva använder sig av.

Källor:
Pengar till stöd för BB-ockupationen går till skuldsatt privatperson
Sjukhusstriden i Sollefteå
”Jag förstår att många i Norrland vill lämna Sverige”
Helsingborgs TR Mål nr: B 5100-13
Lunds TR Mål nr: B 4661-16


  • Publicerad:
    2018-01-12 17:41