BREXIT. Fler och fler frågar sig om Storbritanniens utträde ur EU överhuvudtaget kommer att äga rum efter att premiärministern väljer att skjuta upp en omröstning i parlamentet.

Brexit-dramat fortsätter efter att premiärminister Theresa May idag meddelat att hon skjuter upp en planerad tredje omröstning i parlamentet om hur ett Brexit ska se ut. Anledningen är att hon inte lyckats övertala tillräckligt många ledamöter att rösta på hennes förslag. I stället för idag eller i morgon kan en omröstning komma att äga rum på torsdagen.

EU gav förra veckan Storbritannien en ökad tidsfrist som innebar att landet kan lämna globalistunionen den 22 maj om parlamentet kommer överens om ett Brexit-avtal den här veckan. Ifall parlamentet inte ställer sig bakom Mays hårt kritiserade förslag – som många menar är ett Brexit endast till namnet – i veckan klipper önationen banden med EU helt den 12 april.

Många befarar nu att Storbritanniens makthavare kan komma att förråda folket och utlysa en ny folkomröstning där det är tänkt att folket den gången kommer att rösta ”rätt”.

Källa:
May skjuter upp viktig brexit-omröstning


  • Publicerad:
    2019-03-25 18:10