NORDIRLAND. Britain First har mött motstånd i förhandlingarna med Facebook efter att ha bannlysts. De väntar inte längre utan stämmer istället det judiska företaget.

Ledaren för den kulturnationalistiska organisationen Britain First, Paul Golding, har meddelat att man nu vidtar juridiska åtgärder mot Facebook.

Som Nordfront rapporterade i april skruvade det judiska företaget Facebook upp repressionen mot politiskt oliktänkande och bannlyste bland andra Britain First från sin plattform.

Facebook och andra plattformar har fått allt hårdare ”krav” från flera håll – bland annat från massmedier, politiker och lobbyister – att ”ta större ansvar” för innehållet på deras plattformar.

Enligt Christoffer Dulny och Daniel Friberg på Nordisk Alternativhöger, som själva nyligen fick sin radiopodd Vita Pillret olistad på streamingtjänsten Spotify – vilken ”samarbetar” med den kriminella judiska lobbyorganisationen ADL – är övergången från att vara en plattform till publicist ett medvetet drag i ett led att direkt kunna utöva politisk styrning av innehållet på plattformarna.

Juden Mark Zuckerberg som leder Facebook, som har en förmögenhet på 72,6 miljarder dollar och av Wikipedia beskrivs som ”filantrop”, har själv gått ut med önskemål om att externa aktörer ska censurera och styra materialflödet på Facebook.

I samband med att Facebook 2 maj efter påtryckningar från judiska lobbyister permanent bannlyste en rad så kallade ”farliga individer” från plattformen, hyllades tilltaget av ADL. Samtidigt krävde de att samarbetet ska öka mellan internetplattformar och de judiska kontrollorganisationerna, som ADL och den judiska hatorganisationen SPLC, så att jakten på oliktänkande kan effektiviseras över hela internet.

— När Facebook stängde Britain Firsts sex konton på plattformen tog vi kontakt med Facebook för att förhandla med Facebooks juridiska avdelning.

Eftersom Facebook enligt Golding blockerade vidare förhandlingar som dessutom drog ut allt mer på tiden, har organisationen beslutat att helt enkelt stämma Facebook via en framstående advokat, en så kallad QC, Queen’s Counsel, som lämnat in en stämningsansökan till Belfasts domstol.

Död åt Israel tillåts men inte Britain First
Golding kritiserar även Facebook för inkonsekvens.

— Grupper som ”Death to Israel” (Död åt Israel) och ”F*** Christianity” får lov att posta hatiskt innehåll [sic!], men att de anser tydligen att vi är värre, säger Golding som tycker att inkonsekvensen är orimlig.

Britain First blev föremål för förföljelser från massmedier, politiska motståndare, polis och domstolsväsende när parallellsamhällets pakistanska och muslimska pedofilvåldtäktsringar som ägnade sig åt sextrafficking med vita flickor avslöjades.

Bland andra organisationens tidigare vice ledare Jayda Fransen och Paul Golding själv protesterade genom att söka upp några av pedofilerna, banka på deras dörrar och skrika hatfulla kommentarer mot de brottsliga rasfrämlingarna, tyvärr i ett fall mot en muslim som var oskyldig när Fransen bankade på fel dörr och skrek.

— Politisk diskriminering är olaglig på Nordirland, så Facebook måste inför en domare förklara varför de medvetet riktat in sig på Britain First och har behandlat oss annorlunda än någon annan, säger Golding.

— Vi har en lång väg att gå med denna process. Vinner vi måste Facebook öppna alla våra anhängares gruppkonton och återknyta kontakten med alla våra 2,6 miljoner anhängare världen över, eller ta konsekvenserna.

Källor:
Britain First
Nordisk Alternativhöger: Vita Pillret #85


  • Publicerad:
    2019-05-06 11:30