ANTISEMITISM. Den engelska baronessan Jenny Tonge kräver av premiärminister Boris Johnson att Storbritanniens utrikespolitik inte ska styras av Israel.

Baronessa Jenny Tonge från Liverpool. Foto: Wikimedia Commons.

I ett anförande inför Brittiska överhuset sade den brittiska parlamentsledamoten och baronessan Jenny Tonge, att Israel är ”dockmästaren” (puppet master) bakom USA:s utrikespolitik.

Jenny Tonge talade om vikten av att Storbritannien ska ha full självbestämmanderätt över sin utrikespolitik.

— Kan [premiär-] ministern [Boris Johnson] försäkra oss att vi kommer att agera exakt så, och inte låta vårt land falla under skuggan från Amerikas förenta stater och dess dockmästare, Israel? frågade hon.

Tonges kollega i Överhuset, juden Parry Mitchell, replikerade att Israel och dess behov är av högsta proritet.

— När den adliga baronessan Tonge ser den passion som vi judar har för Israel, är det för att så många fler av oss skulle ha blivit räddade om Israel hade existerat före [andra världskriget]. Det är därför som Israels säkerhet är det viktiga, sade Mitchell.

Efter debatten sattes ett drev igång mot Jenny Tonge.

Amerikanska judiska kommittén fördömde Tonges uttalande:

Vi är chockade över baronessa Tonges senaste antisemitiska kommentarer där hon beskriver Israel som USA:s ”dockmästare”. Det långa och digra registret över hennes hets mot judar har gång på gång visat att hon är fullkomligt olämplig att sitta i brittiska överhuset.

Lobbyorganisationen The Community Security Trust som är en ”icke vinstrivande” organisation som ombesörjer säkerhet till judar som skydd mot antisemitism hakade på:

Till skillnad från andra former av rasism, slår antisemitismen ”uppåt”, inte ”nedåt”: För judarna anklagas för att bedriva ond, gömd maktutövning.

Tidningen Jewish Journal rapporterar att Tonge som tidigare var medlem i Liberaldemokraterna stängdes av från sina uppdrag år 2016 efter att hon hade deltagit i en aktivitet i parlamentet vid vilken en talare sade att judarna var skyldiga till förintelsen, och jämställde Israel med terrororganisationen IS.

Tonge lämnade paritet efter att ha blivit avstängd och agerar för tillfället som politisk ”vilde”, skriver Jewish Journal.

I december skrev Tonge på Facebook att ”den pro-israelsika lobbyn vann våra allmänna val genom att ljuga om Jeremy Corbyn”. Hon syftade då på det prosemitiska drevet mot Corbyn i syfte att kväsa hans inflytelserika stöd för bojkottrörelsen BDS – en rörelse som uppmanar till bojkott av israeliska varor och tjänster på grund av den sionistiska skurkstatens illegala ockupation av palestinska områden.

Jewish Journal påminner sina läsare om att medlemmar i brittiska överhuset inte tillsätts genom val, utan är ett medlemskap som tilldelas beroende på samhällstillhörighet eller officiell verksamhet.

Varken den judiska tidningen eller den judiske, icke valde överhusrepresentanten Parry Mitchell kommenterar det faktum att det levde lika många judar efter andra världskriget som före det, enligt judars egna folkräkningar.

Källa:
British MP Says Israel Is America’s ‘Puppet Master’


  • Publicerad:
    2020-03-02 17:00