UTRIKES. Storbritanniens främste judiske religiöse auktoritet varnar för Labours antiisraeliske partiledare Jeremy Corbyn.

Inför omvalet den 12 december frågar sig den högste rabbinen i Storbritannien, Ephraim Mirvis, om Labours partiledare Jeremy Corbyn verkligen är regeringsduglig. Anledningen ska vara att han inte varit nog nitisk i sina försök att utrota så kallad antisemitism inom sitt parti.

Storbritanniens största judiska tidning, Jewish Chronicle, har till och med uppmanat sina läsare att inte rösta på Labour. Det socialdemokratiska partiet menar dock att det visst tar antisemitism på allvar.

Ett exempel på ”judehat” inom Labour härrör från Londons förre borgmästare Ken Livingstone, som 2016 hävdade att Adolf Hitler – innan ”förintelsen” – var en sionist som stödde att judar flyttade till Israel. På grund av det sionistiska raseri som därefter utbröt valde Livingstone sedermera att avgå, utan att bli utesluten av partiet.

Partiledare Corbyn har tidigare i sitt liv talat gott om både Hamas och Hizbollah – något han numera dock tagit tillbaka – samt motsatt sig de sionistiska och imperialistiska krigen i Irak, Afghanistan, Libyen och Syrien.

Omvalet den 12 december kommer att avgöra ifall Storbritannien kommer att lämna EU genom Tories – av Brexit-fanatiker hårt kritiserade – avtal med EU eller ifall Labour-sidan kommer att vinna. Labour har tidigare sagt att de ifall de vinner valet kommer att försöka få igenom Tories Brexit-avtal med EU. Ifall inte det går igenom parlamentet kommer de att hålla en ny folkomröstning om EU-utträde.

Källor:
Rabbin kritiserar Corbyn: ”Inte regeringsduglig”
Antisemitism in the UK Labour Party Wiki
Jeremy Corbyn Foreign Affairs Wiki


  • Publicerad:
    2019-11-26 22:15