YTTRANDEFRIHET Marjorie Taylor Greene har blivit permanent avstängd från Twitter efter att ha twittrat om coronavaccinet.

Marjorie Taylor Greene är en av Republikanernas folkvalda representanter i kongressen. Greene tillhör den mer kristna och konspirationsteoretiska delen av Republikanerna som inte alltid uppskattas av etablissemanget ens inom det egna partiet. Hon är bland annat känd för att vara en stark anhängare av Donald Trump som hon anser förlorade presidentvalet 2020 på grund av valfusk.

Det var dock inlägg om corona och mer specifikt anklagelser om att coronavaccinet ligger bakom många dödsfall som igår fick Twitter att permanent stänga av Greenes privata konto. ”Twitter är en fiende till USA och kan inte hantera sanningen”, skriver Greene i ett inlägg på Telegram. Inlägget fortsätter sedan med följande ord:

Jag ska visa Amerika att vi inte behöver dem och att det är dags att besegra våra fiender. De kan inte framgångsrikt genomföra en kommunistrevolution när folk berättar sanningen.

Vidare gör Greene en poäng av att Twitter hycklar när företaget stänger av henne samtidigt som de låter vänsterpolitiker både uppmana till politiskt våld och stödja ekonomiska kampanjer för BLM-terrorister.

Andrew Torba som skapat Gab, ett yttrandefrihetsvänligt alternativ till Twitter, var också snabb med att kommentera avstängningen av Greene. I ett blogginlägg skriver han att Greene lyckligtvis ”var smartare än många av hennes kollegor eftersom hon skaffade Gab för över ett år sedan” och redan samlat på sig hundratusentals följare där. Torba konstaterar också att Twitters avstängning av Trump förra året öppnade upp för att plattformen i princip kan stänga av och censurera vilken politiker som helst.

Trots att Greene uttryckt många politiskt inkorrekta åsikter och i en del fall också spridit rent felaktiga konspirationsteorier är det hon blev mest kritiserad för att hon förra året liknade maskkraven i kongressen med ”förintelsen”. Det var också en av få gånger då Greene snabbt tvingades pudla genom att besöka ett förintelsemuseum och offentligt be om ursäkt för liknelsen.