MÅNGKULTUREN. Afrikanskan Elizabeth Daniels stal värdeföremål och pengar från den coronasjuka och döende Barbara Gust, skriver judiska New York Post.

Den kriminella Elizabeth Daniels. Foto: Denvers åklagarmyndighet.

Världen över hyllas sjukvårdspersonal för sina hjältemodiga insatser att rädda coronasjuka patienter.

Alla är dock inte hjältar. I Denver, USA, bestal den afrikanska undersköterskan Elizabeth Daniels sin döende 86-åriga patient Barbara Gust på kvinnans diamantförlovningsring värd motsvarande 128 000 kronor. Detta rapporterar den judiska tidningen New York Post.

Daniels lämnade in diamantringen hos en pantlånare.

Hon shoppade också loss med kvinnans kreditkort.

Några dagar senare dog Gust med – eller på grund av – coronaviruset.

— Vi fick inte träffa henne på fyra veckor, och sedan fick vi reda på att hon hade viruset, det gör oss så ledsna, säger Gusts svärdotter till en TV-station i Denver.

— [Elizabeth Daniels] borde inte ha haft tillträde till sårbara människor i en kristid som denna när hennes egen familj inte fick träffa henne, medan en tjuv fick, fortsätter svärdottern.

Stölderna uppdagades inte förrän familjen började förbereda begravningen. Daniels greps samma dag som Gusts släkt anmälde stölderna till polisen, och diamantringen hämtades från pantlånaren.

Elizabeth Daniels åtalas 22 juni för stöld från person tillhörande riskgrupp, identitetsstöld, urkundsförfalskning, och olagligt innehav av ett betalningsmedel, säger åklagaren.

Daniels står förmodligen inte som modell för leksaksföretaget Fisher-Price nya figurer som lanseras i samband med att sjukvårdspersonal världen hyllas för sina insatser i coronapandemin.

Mångkulturell hjältedyrkan: Fisher-Price nya figurer Coronasjukvårdspersonal.


  • Publicerad:
    2020-04-29 15:15