INRIKES. I onsdags upptäckte Annika från Varberg att någon ställt in en hink med matrester på tomten, som även innehöll glykol.

Det var i onsdags som Annika skulle bege sig ut på en promenad med hundarna Dallas och Nero som hon upptäckte att någon ställt en hink med matrester på tomten i Varberg.

— Vi var på väg ut på promenad. Hundarna springer fram till grinden och upptäcker hinken och börjar äta ur den, säger Annika om händelsen.

Annika plockade undan hinken, men upptäckte efter promenaden att hinken även innehöll en blå vätska, nämligen glykol. Glykol kan orsaka allvarliga njurskador hos hundar. Efter incidenten körde Annika genast iväg hundarna till djursjukhus. Annika berättar:

— De har legat där i två dygn nu. Vår lilla tax svarar ganska bra på behandlingen men vår gamla cocker spaniel är fortfarande ganska dålig. Veterinären är fortfarande orolig för honom.

Brottet är polisanmält, men polisen har tvingats lägga ner förundersökningen eftersom man inte har några uppgifter att arbeta vidare med.

— Det finns inga spår eller vittnen och inget att gå på. Men är det någon som sett något får de gärna höra av sig. Vi kan alltid öppna upp det igen, säger förundersökningsledare Suzanne Redenfors till Hallands nyheter.

Källa:
Vem förgiftade Dallas och Nero?


  • Publicerad:
    2017-09-10 15:30