MÅNGKULTUREN. Mannen som greps och anhölls misstänkt för våldtäkten i Skolparken förra sommaren var en halvthailändare. Knappt tre månader senare lade åklagaren ned utredningen.

Strax efter midnatt natten mellan den 26 och den 27 juli 2017 i Skolparken i centrala Enköping misstänks en kvinna i 25-årsåldern ha blivit avsliten av sin cykel och indragen i en buske där hon sedan blev våldtagen. Utifrån kvinnans signalement greps vid halv tre-tiden på torsdagsmorgonen en då 27-årig halvthailändsk man som vid gripandet var så full att han inte kunde förhöras. Kort därefter anhölls mannen som på något sätt kände kvinnan. Den gripne mannen har en nordisk pappa och en thailändsk mamma.

På fredagseftermiddagen släpptes den anhållne mannen på fri fot, men fanns fortfarande kvar som misstänkt i utredningen. Den 23 oktober 2017 beslutade åklagaren att lägga ner utredningen och troligtvis var anledningen att det inte gick att bevisa att det handlade om en våldtäkt. Oavsett den anhållne mannens eventuella skuld så tyder misstankarna mot honom att gärningsmannen vem han än var inte såg helt svensk ut.

Källa:
Uppsala TR B4366-17 Dagboksblad 2018-06-07


  • Publicerad:
    2018-06-08 15:50