INRIKES. Under fredagsförmiddagen stod det klart att ”Äntligen hemma”-profilen Martin Timell frikänns från anklagelserna om våldtäkt som gjordes mot honom i samband med MeToo-kampanjen under hösten 2017.

Efter årtionden som uppskattad programledare och hemmasnickare gjorde MeToo-kampanjen Martin Timell arbetslös över en natt.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur ”Äntligen hemma”-profilen Martin Timell hamnade i blåsväder efter att anklagelser om att han ska förgripit sig på en kvinna i en badtunna under en privat fest på sitt landställe år 2008. Anklagelserna kom i samband med #metoo-rörelsens start under hösten 2017.

Anklagelserna resulterade i att Timell polisanmäldes och en förundersökning gällande våldtäkt inleddes som sedermera kom att leda till att åtal väcktes mot TV4-profilen. Timell togs även ur tjänst och fick alla sina program strukna ur TV-tablån.

Timell har under hela rättsprocessens gång nekat till brott och klockan 11.00 under fredagen avkunnade Attunda tingsrätt domen i Timell-fallet. I domen står det klart att Martin Timell frikänns från anklagelserna om våldtäkt. På tingsrättens hemsida står följande:

Tingsrätten har idag meddelat dom i ett uppmärksammat mål där en TV-profil åtalats för våldtäkt. Den påstådda våldtäkten ska ha skett på en fest år 2008 där många personer deltog.

Åtalet har ogillats, vilket innebär att TV-profilen har frikänts. Av domen framgår att tingsrätten anser att den bevisning som har lagts fram från åklagarens sida inte är tillräckligt robust för en fällande dom.

Chefsrådmannen Klas Reinholdsson kommenterar domen:

— I målet finns särskilda svårigheter. En sådan är att gärningen ska ha inträffat drygt nio år innan den efter polisanmälan började utredas. Risken för felaktiga minnesbilder har därför fått beaktas särskilt och varje uppgift analyseras noga. Slutsatsen blev att åtalet inte var styrkt.

Martin Timell har ännu inte kommenterat den friande domen och i skrivande stund är det ännu oklart om målsäganden kommer att överklaga tingsrättens beslut.

En avgörande anledning till den friande domen är att många av vittnesmålen har ändrats i viktiga hänseenden mellan vad vittnena sa i polisförhören och vad de sa inför rätten.

Källa:
Attunda TR B11119-17 Dom 2018-06-08
Tingsrätten meddelar frikännande dom i målet med en TV-profil


  • Publicerad:
    2018-06-08 11:15