MÅNADSRAPPORT. Landets domstolar har varit välbesökta under månaden som gått, men självklart har aktivismen i hela Norden hållit hög fart ändå!

Kärrtorpsrättegången fick avsluta februaris ”Dubbel upp-månad” och kom också att inleda ”Domstolsmånaden” i mars. Efter första delen av den flera dagar långa rättegången släpptes äntligen två av våra tre häktade aktivister ut i friheten. De hade då suttit inspärrade sen aktionen i Kärrtorp. Förutom vetskapen om att Emil Hagberg tyvärr fick sitta kvar, var de bägge hjältarna från Kärrtorp vid gott mod.

Kamrat Hagberg fick istället fortsätta i rätten direkt då man bakat in en ökänd lipsills anmälan i samma förhandling. Efter andra dagen av denna prövning friades Emil Hagberg direkt på plats. Att Daniel Riazat hittat på att Hagberg slagit honom i huvudet med en flaska blev uppenbart till och med för åklagaren. En som dessvärre inte friades var Pär Sjögren som också stod åtalad i denna del av rättegången för ofredande mot Riazat.

Samma dag som rättegången inleddes i lipsillsfallet var även Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland uppe i rätten angående notisen ”Negerpappa stoppar sitt barn i tvättmaskin”. Hovrätten fastställde den tidigare politiska domen och menar att det är rätt att man ska dömas hårdare om man har nationella åsikter än om man är en systemmedlöpare.

hov

Dagen efter att domen mot Vejdeland fastställts kom första domsluten i Kärrtorpsrättegången. Som väntat dömdes alla inblandade. Straffen blev på upp till åtta månaders fängelse. Domen kom starkt att ifrågasättas och sågas, bland annat av Jack Ågren som är doktor i straffrätt vid Stockholms universitet.

Från den ena sidan till den andra
Domstolsmånaden slutar dock inte här. Samma dag som domarna släpptes från aktionen i Kärrtorp, inleddes rättegången mot flera personer i den vänsterextrema organisationen Revolutionära fronten. Då en av de målsägande personerna i fallet, som tidigare var medlem i Svenskarnas parti, numera är medlem i Motståndsrörelsen, fanns ett flertal aktivister från organisationen på plats för att visa sitt stöd. Dessa stoppades dock av polis från att komma i närheten av rättssalen och blev istället omhändertagna och ivägskickade. Sympatisörer till vänsterextremisterna tilläts däremot att vara på plats. Fullt maskerade dessutom!

nick

Bara rättegångar?!
Självklart har det under månaden hänt en hel del även utanför domstolarna. Kamprapporterna har tickat på bra med närmare tre aktiviteter inrapporterade om dagen.

Andra nästets aktivister får tveklöst stå som föredömen för resten av Norden, med två arrangerade föredrag och tre offentliga aktiviteter i Göteborg under månaden. Detta varvat med en god mängd av sedvanlig aktivism, förutom i Göteborg, också bland annat i Trollhättan, Varberg och Uddevalla.

gbg

Offentliga flygbladsutdelningar har under månaden även genomförts i Hudiksvall, Kristianstad, Skellefteå och Norrtälje. Även basaktivismen har rullat på med bra spridning i flera olika städer bl.a. Norrköping, Örebro, Nynäshamn, Jönköping, Berg, Rättvik, Kopparberg, Upplands Väsby, Bromölla, Luleå och Emmaboda.

kollagemars

Norska motståndsrörelsen
I Norge växer organisationen stadigt och har nu blivit så stor att en omstrukturering var nödvändig. Numera finns därför fyra fullt fungerande nästen med egna chefer i landet. En hel del egen propaganda har tagits fram och för den som är mer nyfiken på allt detta rekommenderar jag att läsa intervjun med Norska motståndsrörelsens ledare Haakon Forwald som genomfördes under månaden.

frontbild

Nästan 2000 flygblad delades ut under en aktiv dag i Sandnes och Time kommun vilket resulterade i en hetskampanj i media. Annars har det bedrivits aktivism, träning och friluftsaktiviteter i bl.a. Trondheim, Greåker, Lier och Bergen.

Finska motståndsrörelsen
Även i Finland har motståndsmaskinen gått på högvarv under mars. Finska regeringens årliga propagandavecka mot rasism gick av stapeln 17 till 23 mars. Finska motståndsrörelsen valde med anledning av detta att köra en egen temavecka mot anti-vit politik. Fokus låg framförallt på det pågående vita folkmordet i Sydafrika.

Propaganda trycktes och spreds för ändamålet, flera artiklar publicerades om ämnet och det skapades en sida där Patriootis egna besökare kunde skriva ut egna flygblad för att hjälpa till i kampanjen.

En offentlig aktivitet hölls i Jyväskylä med samma tema där våra aktivister bland annat använde sig av gatuteater för att locka uppmärksamhet.

Veckan blev allt som allt en succé med massor av nya besökare på hemsidan och flera medlemsansökningar som resultat!

Utanför kampanjveckan hölls också en offentlig aktivitet i staden Vanda. Antirasister hade efter Finska motståndsrörelsens senaste aktivitet i staden gått ut med att det aldrig mer kommer att ske att nazister kommer kunna genomföra en offentlig aktivitet i Vanda. Det skulle visa sig att antirasisterna hade fel, då aktiviteten istället gick alldeles ypperligt och helt problemfritt.

Vantaa010320141

Enligt en finsk TV-kanal lyckades Finska motståndsrörelsen dessutom under mars månad med bedriften att förstöra en vårdklinik i Uleåborg avsedd för illegala invandrare. Detta genom att sätta propaganda i närheten så att invandrarna inte längre vågade sig dit…

Slutplädering
Totalt sett har det åter varit en mycket bra månad i kampens tecken som gått av stapeln. Detta sagt trots att en hel del tid och fokus alltså tvingats läggas på flertalet rättegångar. Varför alla dessa rättegångar då? Är Motståndsrörelsen en kriminell organisation? Svaret på frågan är ett rungande nej!

domstols2

Motståndsrörelsen är en fullt legal politisk organisation, men då vi uppenbarligen utgör ett starkt hot mot det rådande systemet, tycks det vara bekvämt att kriminalisera våra åsikter. Lika bekvämt som att gradvis plocka bort våra medborgerliga rättigheter. Vi kan inte längre räkna med att vi har rätt att försvara oss själva, att vi får delta på offentliga tingsrättsförhandlingar eller att vi blir opartiskt behandlade av Sveriges domstolar. Detta är inget jag gnäller om och söker sympatier för, utan tvärtom, ser jag det som ett gott betyg på att vi växer och är en nagel i ögat på etablissemanget. Vi är en värdig utmanare helt enkelt!

Fienden tvingas också erkänna helt öppet att vi växert och går framåt. Expos årsrapport bekräftar att bägge de ledande organisationerna inom den ”rasideologiska miljön”, d.v.s. Motståndsrörelsen och Svenskarnas parti, stadigt går framåt och Expressen skrev under månaden att den ”militanta och revolutionsinriktade organisationen Svenska motståndsrörelsen är starkare och mer målinriktade än någonsin”.

Förutom det där med militant kunde jag inte sagt det bättre själv!

Månadens största/bästa…
…Framgång: Vi är på framfart i hela Norden! Så här mycket spännande att rapportera om från Sverige, Norge och Finland under samma månad vet jag inte om jag någonsin haft tidigare.
…Skratt: Extremvänstern har bjudit på många skratt under månaden. Bara välj och vraka för att hitta din egen favorit: Ung Vänster hotade av AFA. Dennis Miraballes tog fel hus. ”Vilka blattar hatar du mest?” Nordfront avslöjar Miraballes nya smeknamn. ”Det luktar zigienarbusiness asså.” och min personliga favorit ”Vilka är det som torskar då?”
…Systemmedlöpare: Orchen med stort O, allas vår favorit till svenskhatare, Birgitta ”Demokrati” Olsson, tar hem priset för att hon driver på regeringen att ta krafttag mot nazismen efter att det sprejats rosa hakkors och att nationella haft fräckheten att försvara sig själva i både Kärrtorp OCH Malmö.

Ohlsson


  • Publicerad:
    2014-04-09 21:42