TYSKLAND. Facebook i Tyskland kommer inom några veckor att uppdatera sina medieplattformar för att minska spridningen av så kallade ”falska nyheter”.

Facebook sade i söndags att de inom några veckor ska uppdatera sina medieplattformar i Tyskland för att minska spridningen av ”falska nyheter”. Det var förra månaden som Facebook först meddelade att de skulle ”tackla utmaningen med falska nyheter på Facebook” och Tyskland blir alltså först med att ta del av det nya skyddet mot ”falska nyheter”.

Tysklands justitieminister Heiko Mass har upprepade gånger uppmanat Facebook att respektera lagar mot förtal i Tyskland eftersom dessa är strängare än lagarna i USA. Även regeringstjänstemän i Tyskland har uttryckt en oro över att så kallade ”falska nyheter” och ”hatpropaganda” kan komma att påverka parlamentsvalet i september där Angela Merkel kommer försöka vinna och bli landets rikskansler för fjärde gången.

Facebook sa i meddelandet att de skulle göra det lättare att rapportera nyheter som misstänks vara falska nyheter och arbeta tillsammans med ”faktagranskande organisationer”. Ifall en ”falsk nyhet” upptäcks så kommer en varningsskylt fästas vid nyheten som också ska förklara varför nyheten har klassats som falsk.

Källa:
Facebook Germany says it will start tackling fake news in weeks


  • Publicerad:
    2017-01-16 19:30