MEDIA. I det senaste avsnittet av P3:s satirprogram ”Tankesmedjan” hånas feministen Linnéa Claesson, som skriver om påstådda sexuella övergrepp som hon ständigt utsätts för på Instagramkontot ”assholesonline” likväl som på Aftonbladet,

Linnéa Claesson. Foto: Instagram.

Det är i senaste avsnittet av Sveriges Radio P3:s så kallade satirprogram Tankesmedjan som man i ett segment hånar feministen Linnéa Claesson, som blivit känd genom att berätta om ett stort antal sexuella trakasserier som hon konstant utsätts för. I krönikor på Aftonbladet och genom Instagramkontot ”assholesonline” beskriver hon hur hon knappt kan gå utanför dörren eller vistas på sociala medier utan att män visar sina könsorgan, tafsar på henne eller kommer med olämpliga kommentarer.

I Tankesmedjan är det den ökända Twitterprofilen Moa Wallin, som även kallar sig själv för ”Arbogakvinnan”, som håller i segmentet om Claesson. Sedan tidigare har Wallin attackerat Claesson på Twitter:

I programmet raljerar Wallin bland annat över att Claesson överskattat sitt kändisskap som kvinnlig handbollsspelare.

— Jag har till och med svårt att titta på fotboll under VM eftersom det bara är damhandboll på TV, skämtar Wallin.

Hon fortsätter med att ta upp det absurda påståendet från feministen Linnéa Claesson, att hon skulle ha mottagit sin första ”kukbild” när hon var 10 år gammal, år 2002.

— År 2002 skickades faktiskt den första svenska mms-nyheten i form av tre färgbilder från Sveriges VM-match och två meningar nyhetstext av TT. Och strax efter skickades alltså Sveriges andra mms i historien i form av en ”kukbild”, berättar Wallin och fortsätter:

— Sony Ericsson släppte sin första telefon som var kapabel att ta emot mms i slutet av 2001 och Nokia släppte sina första modeller under första halvåret 2002. Och 10-åriga Linnéa Classon ägde naturligtvis en av dessa toppmoderna mobilerna

Wallin övergår sedan till att berätta om en helt vanlig dag i Linnéa Claessons liv, såsom Claesson själv beskriver det. Redan under förmiddagen ska hon bland annat under tre timmar ha blivit trakasserad av inte mindre än 20 personer, vilket hon berättar genom att lägga upp en selfie. Hon lyckas dock inte fota någon av de påstådda förövarna.

— Det är alltså en gång var nionde minut, vilket är en helt vanlig måndag förmiddag för alla tjejer i Stockholms innerstad, konstaterar Wallin sarkastiskt.

Linnéa Claessons eftermiddag är inte bättre, berättar Wallin. Under en bussresa ska en man framför henne ha börjat onanera och samtidigt försöka smygfota henne. Trots att de ska ha suttit mitt emot varandra och trots att mannen alltså ska ha haft sitt könsorgan framme så lyckas inte Claesson fotografera honom heller.

— Hon hinner däremot publicera en selfie där hon berättar om den här händelsen, berättar Wallin.

Men Claessons äventyr slutar inte där. När hon klivit av bussen ska hon gå över en bro och blir då sexuellt trakasserad av två olika personer inom loppet av 30 sekunder.

— Hon blir alltså sexuellt trakasserad två olika gånger av två olika personer på 30 sekunder. Så hon gör det enda rimliga: Går tillbaka över bron och filmar en arg ”instastory” där hon berättar om trakasserierna.

Samma eftermiddag ska Linnéa Claesson ha fått ta emot cirka 350 000 ”hatmeddelanden”.  En av dessa ska ha varit från en man som skrivit att en tjej aldrig skulle kunna vara smartare än en man. Claesson meddelar då att hon vidarebefordrat meddelandet till mannens över 700 Facebookvänner.

— Facebook har begränsningar som stoppar användare att skicka massutskick till personer man inte är vän med, men det är inget som stoppar Linnéa, berättar Wallin.

Inte heller här slutar dagens trakasserier mot handbollspelerskan Claesson. På Södermalm stöter hon på en ”nazist” som attackerar henne verbalt, något hon tidigare även berättat om i Aftonbladet.

— En man i snaggat hår, som bär nazistsymbol – på Södermalm – attackerar henne verbalt – på Södermalm, fortsätter Wallin berättelsen.

Röstar på Nordiska motståndsrörelsen
Förutom att producera så kallad politisk satir på skattebetalarnas nota blev Moa Wallin nyligen ett allmänt hatobjekt på Twitter efter att ha hånat en 15-årig pojke som patrullerar Täby på moped för att ringa polisen ifall han exempelvis ser ett inbrott.


Många har ifrågasatt ifall det är i enlighet med Sveriges Radios ”värdegrund” att mobba barn, men Wallin själv tycks ta det hela med ro och har bland annat publicerat skärmdumpar med arga kommentarer riktade mot henne med orden ”best of drevet”.

En mindre uppmärksammad sak som också eventuellt skulle kunna ställa till problem för hennes framtid inom public service är att hon på Twitter meddelat att hon tänker rösta på Nordiska motståndsrörelsen:

Källa:
Tankesmedjan – VM i trakasserier


  • Publicerad:
    2018-06-27 13:00