KULTUR. En film om Christer Petterssons liv med Thorsten Flinck i huvudrollen är nu i planeringsstadiet. Filmen som går under namnet ”Christer P – en misstänkt mördares berättelse” skrivs av manusförfattarna Dick Andersson och Emilio Di Stefano.

flinkis

Torsten Flinck i rollen som Christer Pettersson.

Torsten Flinck som själv har en missbrukarbakgrund kommer nu att gestalta den skandalomsusade Christer Pettersson. Flinck säger själv i en intervju med vänsterinriktade tidningen ETC:

— Jag vet faktiskt inte vad som väger över, min empati eller mitt ogillande för denna människa eller både och. Det måste jag givetvis, rent privat, först och främst ta ställning till, eftersom jag sedan som utövare av rollen som Christer Pettersson har till uppgift att söka det onda i det goda och det goda i det onda.

Filmen är tänkt att finansieras genom en insamlingskampanj där målet är satt till 400 000 kronor på 30 dagar.

Filmskaparnas utgångspunkt med detta projekt är att sätta sig in i vad som sker med en person som anklagas för att ha begått ett av de mest uppmärksammade morden i Sveriges nutidshistoria.

Christer Pettersson var länge den huvudmisstänkte i mordet på Olof Palme efter att bland annat ha pekats ut av Lisbeth Palme. Han fälldes först för mordet av Stockholms tingsrätt men friades senare av Svea hovrätt på grund av slarvigt polisarbete och svag bevisning.

Pettersson avled 2004 av skallskador efter han slagit i bakhuvudet som han ådragit sig vid ett epileptiskt anfall.

Källa:
Han ska spela Christer Pettersson


  • Publicerad:
    2016-04-07 20:10