FINLAND. Den finska pastorn Marjaana Toiviainen står inte längre ut med all ”rasism” hon upplever i sitt hemland och har nu meddelat att hon tar flykten till Tanzania, där hon tidigare bott och känner sig betydligt tryggare.

Pastor Marjaana Toiviainen – snart på flykt till Tanzania enligt eget löfte.

Pastor Marjaana Toiviainen har gjort sig känd som en förkämpe för främlingsinvasion och mångkultur i Finland. Hon har bland annat grundat gruppen Refugees Welcome som ordnar boende för de rasfrämlingar som staten inte har lyckats inkvartera och deltog för ett par veckor sedan i en aktion där hon och hennes kamrater försökte hindra polisen att utvisa en grupp afghaner som inte hade rätt att uppehålla sig i Finland.

Nu tycks hon dock ha gett upp kampen för ett icke-finskt Finland och meddelade nyligen via sin Facebook att hon ämnar att emigrera till Tanzania på grund av all ”rasism” i sitt hemland.

Jag kan inte längre bo i det här landet. Jag flyttar bort nästa månad. Det går inte längre att leva i det här landet”, skriver Toiviainen och fortsätter med att beklaga sig över att hon som vit kvinna ska behöva har larm i hemmet. Ett annat problem hon lyfter i sitt Facebookinlägg är att hennes ”vänner med annan hudfärg” förföljs hem och att polisen inte hjälper henne med alla påstådda hot från ”nynazister”. Inlägget avslutas också med att hon skriver: ”Hälsningar till regeringen: Ni vann”.

Toiviainen har tidigare bott i Tanzania, där hon uppenbarligen känner sig både mer trygg och hemma. Hon talar enligt egen utsago dessutom flytande swahili.

När Svenska Yle kontaktar Toiviainen låter hon hälsa att hon är ”arg och frustrerad” och att hon hoppas att någon nu ska lösa Finlands problem med människor som har avvikande åsikter.

— Jag tänker mig att republikens president, eller president Martti Ahtisaari eller ärkebiskopen kunde ta hand om de här sakerna, säger Toiviainen.

Källa:
Rasism får pastor att lämna Finland – ”Det går inte att bo i det här landet längre”


  • Publicerad:
    2017-04-21 12:40