BROTT. Tre 20-åriga män ställs inför rätta efter att ha våldtagit en sovande flicka på en nattbuss i Stockholm. Ingen medpassagerare ingrep mot våldtäktsmännen som kunde utföra övergreppet under en halvtimmes tid.

En natt i juni förra året befann sig en ung flicka tillsammans med tre 20-åriga män som hon, på något sätt var bekant med, på nattbussen hem till Mörby centrum i Danderyd i Stockholm.

Flickan var berusad och somnade på bussen varpå männen förgrep sig på henne under en halvtimmes tid. Varken busschauffören eller någon medpassagerare reagerade.

Det är jättekonstigt att chauffören som måste ha uppsikt inte ingrep eller att passagerare som satt i närheten bara gick av, säger kammaråklagare Annika Lille.

En av männen åtalas nu för våldtäkt och de andra två männen för medhjälp till våldtäkt. Samtliga nekar till brott och påstår att ”det inte hänt något och att det inte var så farligt”, enligt kammaråklagaren.

20-åringen som åtalas för våldtäkt ska ha utnyttjat den berusade flickan sexuellt på flera olika sätt medan hans kamrater hejade på övergreppet som fångades på film av en övervakningskamera i bussen. Filmen visar delar av händelseförloppet och är åklagarens bevisningsmaterial.

Ifall man inte lyckas fälla männen för våldtäkt och medhjälp till våldtäkt yrkar åklagaren på att de fälls för sexuellt tvång, respektive medhjälp till sexuellt tvång.

Källa:
Tre 20-åringar misstänkta efter våldtäkt på nattbuss


  • Publicerad:
    2017-03-22 17:30