Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

“Forskaren” Christer Mattsson vill förbjuda fler symboler för att kunna fängsla oliktänkande

Av Redaktionen, 2017-09-20
redaktionen@nordfront.se

KUNGÄLV/GÖTEBORG. ”Forskaren” Christer Mattsson vill nu att en domstol prövar om Tyrrunesymbolen är olaglig om den används av sådana som inte delar Mattssons liberala åsikter.

Christer Mattsson vill bekämpa rasism genom förbud

Christer Mattsson säger i en intervju med SVT att det är för svårt att fängsla politiskt oliktänkande med gällande lagar och att domar som rör ”nazistiska symboler” är ”förlegade”.

Det är inför demonstrationen i Göteborg den 30 september som polisen gått ut med en absurd skrämselpropaganda om att myndigheten kan komma att lagföra personer som marscherar i takt, har ”fel” färg på kläderna eller ropar slagord. Inget av detta är olagligt var för sig men om polisen bedömer att demonstrationen utifrån en ”helhetsbedömning” blir för likt Tredje riket så har man hotat att agera.

Men dessa hot mot medborgare, och den uttalade avsikten att kraftigt begränsa människors yttrandefrihet, är inte tillräckligt för ”forskaren” Christer Mattsson. Av alla symboler man inte får bära har Erik Nord, chef för polisen i Storgöteborg, nämligen sagt att Motståndsrörelsens varumärkesskyddade symbol Tyrrunan inte är olaglig.

– Här har vi ett problem. Polisen lutar sig mot en vägledande dom från Högsta domstolen från 1996 som slog fast att ett antal symboler faktiskt utgör hets mot folkgrupp, när de används i vissa syften och i sammanhang som kan kopplas till nazism. Men sedan dess har situationen förändrats, säger Mattsson.

Mattsson vill ha fler åsiktsförbud för att ”kunna bemöta de här grupperna på rätt sätt i framtiden” och säger att ”det skulle välkomnas från många håll” om polisen går vidare med sina hot.

Om Christer Mattsson

Christer Mattson är mest känd för att ha gjort karriär på att i åratal utnyttja John Hrons död. Mattssons Toleransprojektet, där svenska skolelever utbildas i ”tolerans” och skuldbeläggs för ”förintelsen”, har enligt Kungälvs kommuns sida finansierats med minst 13 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar bara genom kommunen.

Nyligen tog Kungälvs kommun beslutet att finansiera en privat forskningsutbildning för att ge Christer Mattsson en doktorstitel vid Göteborgs universitet så att han även ska kunna titulera sig ”forskare”. Kommunens invånare fick betala notan på 4,5 miljoner kronor. Beslutet har fått kritik då det inte hade någon grund i politiska beslut, att det inte hade diareförts samt att inte ens kommunalrådet kände till avtalet. Avtalet undertecknades av Jonas Arngården som var chef för socialtjänsten där Christer Mattsson själv är enhetschef.

En annan förklaring till att Christer Mattsson lyckats suga ut kommuninvånarna på mångmiljonbelopp under så många år, kan vara hans frus höga position inom kommunen. Elisabeth Mattsson (L) har varit kommunordförande sedan 2006 och är som sådan den främsta politiska företrädaren för kommunen.

Källa:
Forskaren: Nazisternas nya symboler måste prövas i domstolen


  • Publicerad:
    2017-09-20 09:50