PEDERLEY. Den förre vice ordföranden i Centerpartiet, Fredrick Federley, som tog politisk timeout efter att det avslöjades att han levde med en dömd pedofil, meddelade tidigare i veckan att han skulle ställa upp i kyrkovalet. På torsdagskvällen kom beskedet att han hoppar av kyrkovalet.

Fredrick Federley, Centerpartiets tidigare vice ordförande.

Pedofilvurmaren Fredrick Federley (C) hoppar av kykovalet. Tidigare i veckan aviserade han att han på nytt skulle ge sig in i politiken genom att delta i kyrkovalet i sin hemkommun Gagnef.

Han menade då att han ville till betala tillbaka efter att kyrkan stöttat honom när han blev påkommen med sin försmak för pedofiler. I intervjun berättade Federley att han ville jobba med viktiga frågor som ”förlåtelse”:

— Försoning, förlåtelse och den här typen av saker som är jättestora frågor, men som aldrig finns på den politiska dagordningen någonstans, det är nog bara kyrkan som kan ta i de etiska frågorna som jag tycker är oerhört viktiga, sa han till P4 Dalarna.

Nu meddelar Federley att han hoppar av valet, skriver Expressen. På torsdagskvällen skrev han på Facebook: ”Jag drar tillbaka min kandidatur till Kyrkofullmäktige i Gagnefs pastorat. Det drev som nu drabbar pastorat och tilltänkta fullmäktigekollegor är orimligt”.

Förra året avslöjades det att Federley levde tillsammans med en dömd pedofil som begått upprepade våldtäkter mot två små flickor, varav en var i samma ålder som Federleys egen dotter. Han umgicks även med flera andra dömda pedofiler och hälsade på en av Sveriges värsta sexualförbrytare, Sture Bergvall.

Till slut blev det för mycket även för Centerpartiet som fick kommentera vad deras vice ordförande höll på med. Som Nordfront tidigare uppmärksammat är det tillåtet att vara pedofilvurmare i Centerpartiet och de vägrade utesluta Federley. Han tog i stället ”timeout” och fortsatte att ta ut lön från partiet.

I en intervju i tv på bästa sändningstid i talkshowen Carina Bergfeldt ljög Federley i mars om att han inte känt till att sambon dömts för barnvåldtäkter, något som bevisats vara en osanning.

På Twitter har många ifrågasatt Federleys nyvunna intresse för kyrkan, då han tidigare inte verkat vara intresserad av religion eller kyrkofrågor, vilket gjorde att hans politiska comeback i kyrkovalet kunde uppfattas som förvånande.


  • Publicerad:
    2021-04-09 09:35