INRIKES. Det är återigen dags för Stockholmspolisen att landstiga på Gotland för att förstärka poliskåren på ön. Även denna gång gäller det gruppvåldtäkten på ön, men nu för att förundersökningen blivit nedlagd.

skaggbarn_lop-460x298

I början på oktober förra året greps sex män i Visby på Gotland misstänka för att ha våldtagit en 30-årig rullstolsbunden kvinna i en bostad i staden. Under de följande dagarna efter gripandet hade alla männen försatts på fri fot i väntan på en eventuell rättegång.

I samband med utredningarna kring gruppvåldtäkten ska Gotlandspolisen ha begärt in förstärkning efter att åklagaren påstår sig ha blivit uppsökt i hemmet och hotad. Förstärkningen från fastlandet hjälpte även till vid de demonstrationer som ägde rum efter våldtäkten. Förutom demonstrationen som var till stöd för den våldtagna kvinnan annordnade även Fi och V en demonstration till stöd för de stackars invandrarna som blivit utmålade som hemska gärningsmän.

Nu har Gotlandspolisen åter igen begärt in förstärkning från fastlandet. Detta efter att förundersökningen mot gärningsmännen har lagts ned. Anledningen tros vara för att åklagaren snart kommer att lämna besked om huruvida det blir ett åtal eller inte.

— Jag kan varken bekräfta eller dementera, jag har hört något liknande själv. Jag har hört att man under veckan kommer ha extra personal. Det kan vara att det drar i gång på onsdagen. Jag har nog förstått att det skulle bero på ett åklagarbesked, säger en person vid Gotlandspolisen.

Vice chefsåklagare Åke Olsson, som är ansvarig för förundersökningen, bekräftar att ett besked om ifall det blir något åtal eller inte kan komma redan under onsdagen.

— Det kanske är på det sättet att jag kommer att fatta ett beslut under dagen. Det är inte riktigt hugget i sten än, men det är möjligt att det kommer ett beslut under dagen.

Källa:
Gotlandspolisen får förstärkning


  • Publicerad:
    2017-01-11 12:10