FULMEDIA. Enligt ett nysläppt videoklipp på försöker Bonnier släcka ner Youtube-konton kopplade till Granskning Sverige.

Enligt ett nysläppt videoklipp försöker Bonnier släcka ner Youtube-konton som används av Granskning Sverige och Fabian Fjälling, detta på grund av påstått upphovsrättsintrång. Meddelandet, som även läses upp i klippet, kan läsas här:

Granskning Sverige är hotat av olaglig censurering – Nu kan du som lyssnare vara skillnaden mellan liv och död för medborgarjournalistiken i Sverige. Granskning Sverige är ett medborgarjournalistiskt initiativ för rättsäkerhet & demokrati. Makthavarna gillar inte att det finns människor som oss, som ställer obekväma frågor. Rasistanklagelserna, smutskastningen och konspirationsteorierna har haglat kring det faktum att vi ställer frågor. Nu kommer nästa nivå. Inför valet skall vi för alltid tystas.

Nu har familjen Bonniers Dagens Nyheter och Expressen anlitat advokatfirman Danowski & Partners för att via upphovsrättsanspråk släcka ned Granskning Sverige & Fabian Fjällings youtubekanaler. Problemet för dem är att vi har rätt, via sk ”fair use”, att citera och visa upp vad Bonniertidningarna har sagt. Detta bryr dom sig dock inte om. Advokatfirman Danowski & Partners chansar på att vi inte vågar ta en rättsprocess med hela Bonnierkoncernen och skickar in över 15 utomrättsliga anmälningar för upphovsrättsintrång.

Vi vet att vi har rätten på vår sida, men i demokraturen Sverige är det inte säkert att man vinner i kamp med dom som har mycket pengar. Vi har överklagat till youtube och väntar på besked. Risken finns att detta konto är borta när som helst. Medborgarjournalistiken kommer då tystas. Felaktigt. Utomrättsligt. Odemokratiskt. Visst! Men så kan det bli! Naturligtvis hade vi förutsett detta drag från makthavarna. Därför har vi bett alla som velat börja ringa i samma Granskning Sverige-anda att starta egna youtube-kanaler. Så det du skall göra som lyssnar och vill vara säker på att den demokratiskt livsviktiga medborgarjournalistiken kan fortsätta, är att prenumerera på andra medborgarjournalistiska youtubekanaler som

Fabian Fjälling
Feministinspektionen
Granskning Sverige – Praktikanten
Arg Norrlänning
Johan Andersson
Nina Drakfors
Diesel 2017
Filterbubblan

Gör det nu! Det går snabbt! Visst kan familjen Bonnier, via Danowski & Partners släcka ned alla konton med utomrättsliga anmälningar, men det kommer kosta dem mer pengar. Och Bonnierkoncernen blöder just på pengar.


  • Publicerad:
    2018-03-01 23:55