GREKLAND. Grekland är fast beslutna att stoppa migrantströmmarna som försöker ta sig in i landet efter att Turkiet i lördags öppnade gränsen. Först infördes asylstopp under en månad och nu har man infört snabbrättegångar och kännbara fängelsestraff för de migranter som olovligen korsar gränsen.

Grekland tänker inte släppa in invasionsstyrkan. Skärmbild: Youtube.

Grekland har infört ännu en åtgärd för att stoppa invasionen av så kallade ”flyktingar” som försöker att ta sig in i Europa sedan Turkiet i lördags öppnade gränsen på vid gavel.

Det är tiotusentals ”syriska flyktingar” med ett stort inslag av bland annat afghaner, araber och nordafrikaner, som samlats på den turkiska sidan och som är fast beslutna att ta sig vidare till välfärdsstaterna i norr.

Den nya åtgärden från Grekland är fängelsestraff för migranter som olovligen tagit sig in i landet. De som olovligen korsat den grekiska gränsen döms nu i snabbrättegångar till upp emot 4 års fängelse, utan rätt till permission.

Tidigare dömdes inte migranter som tagit sig in i Grekland, trots att det fanns lagutrymme. Policyförändringen trädde i kraft i lördags och bara på ett dygn dömdes därefter 45 personer.

Grekland är fast beslutna att hindra en liknande situation som den som uppstod under 2015 då Europa formligen invaderades av migranthorder från tredje världen. Både tårgas och varningsskott har använts i gränsområdet mellan Grekland och Turkiet.

Grekland har även stoppat rätten att söka asyl i Grekland under en månad.

Källor:
Migranter döms till fängelse i Grekland
Tusentals invandrare vid grekiska gränsen: ”Pratar persiska”


  • Publicerad:
    2020-03-03 16:10