ÖVERKÄNSLIGHET. Efter en reklamkampanj på Facebook beskylls nu det australienska klädesmärket ”Seed” för att ha spridit ”nazistisk propaganda”. Ett tolkningsfel enligt en talesperson för företaget.

nazistövlar

Bilden som publicerades på företagets Facebooksida visade gummistövlar ur deras barnkollektion. Stövlarna var lagda på ett sätt som påminner om en svastika vänd åt vänster. Detta har väckt starka känslor hos oroliga individer som menar att den påminner om den nationalsocialistiska svastikan, som användes i Tredje rikets Tyskland.

Den australienska tidningen news.com.au uppger att företaget först inte vidtog några åtgärder, trots klagomål från flera håll. Bilden försvann dock efter att tidningen själv kontaktat företaget.

Seeds chef, Denise Haughley, uppgav till tidningen att det var ledsamt att bilden tolkats som något annat än just fyra färgglada stövlar: ”Vi skulle vilja säga att denna bild inte var avsedd att förolämpa, och vi ber uppriktigt om ursäkt ifall den har väckt anstöt.”

Tidningen ”Israel National News” tycker att datumet för lanseringen av reklamkampanjen är iögonfallande. Detta eftersom lanseringen inföll under samma vecka som Förintelsens minnesdag. En dag då vita människor uppmanas att sörja sex miljoner judar som sägs ha blivit gasade under andra världskriget.

Källa:
Australian Clothing Brand Under Fire For ’Swastika Boots’


  • Publicerad:
    2013-04-14 17:30