Tyskland, som nu är ordförandeland i EU, vill inte bara förbjuda ifrågasättande av den så kallade “Förintelsen” utan de vill även ha ett generellt förbud mot ”nazistiska symboler” inom EU. Detta har lett till att hinduer nu slutit sig samman i Europa för att protestera mot det tilltänkta förbudet och skydda hakkorset.

Att förbjuda användandet av hakkorset, den mest kända av de ”nazistiska” symbolerna, vore att diskriminera hinduerna i Europa, menar Ramesh Kallidai, medlem i Hindu Forum i England.

Skriver till lagstiftare
Kallidai och hans intresseorganisation skriver nu till europeiska lagstiftare för att belysa situationen och liknande hinduistiska intressegrupper i Holland, Belgien och Italien har anslutit sig till kampanjen.
– Hakkorset har funnits 5000 år som en symbol för fred, sa Kallidai.

Vidare anser han att även om ”nazisterna” använde symbolen felaktigt så måste man respektera hinduernas bruk av den.

Som att förbjuda det kristna korset
Hindu Forum och Ramesh Kallidai anser att ett förbud mot hakkorset på grund av att Hitler och nationalsocialisterna använde det, skulle vara samma sak som om man förbjöd det kristna korset på grund av att Ku Klux Klan använder det.

Det intressanta är hur förbudsivrarna skall lyckas med att förbjuda denna symbol som sägs stå för diskriminering, om resultatet blir att en etnisk-religiös grupp känner sig diskriminerad av det.


  • Publicerad:
    2007-01-20 00:00