HOMOLOBBYN. Arrangörerna bakom Tromsø Arctic Pride fruktar att det ska ske upplopp under den kommande ”prideparaden” i staden. Detta efter Motståndsrörelsens demonstration i Kristiansand som gick under parollen ”Krossa homolobbyn!”.

Det är homolobbyisten Stein Sebastian Fredriksen, chef över Tromsø Arctic Pride och Föreningen Fri Troms, som uttrycker sin oro till tidningen iTromsø inför den kommande prideparaden. Enligt Fredriksen oroade homorörelsen sig även för festivalen ”Skeive Sørlandsdager” och ljuger när han påstår att medlemmar från Motståndsrörelsen greps i samband med att festivalen avslutades.

Nu är det dock arrangemanget i Tromsø som han är rädd för och inte heller denna gång sparar han på lögnerna. Till iTromsø hävdar han att Motståndsrörelsen har dödat demonstranter i Sverige.

— Naturligtvis. Denna grupp är känd för att ha dödat demonstranter i Sverige, säger Fredriksen som förklarar att Nordiska motståndsrörelsen är ett uppenbart ”nynazistiskt” parti.

Trots att prideparaden i Tromsø inte är förrän den 11 november så menar den notoriske lögnaren att han måste få någon form av garanti från myndigheterna om att det är tryggt att delta i paraden. Detta då Motståndsrörelsen, enligt honom, har varnat om att de kommer ”slå till” mot andra pridefestivaler och han tillägger att organisationen startade slagsmål under Arendalsveckan. Även detta är en lögn.

— Det har inte skett många situationer här i Tromsø tidigare, men det kan komma. De har varnat om att de kommer att slå till mot andra pridefestivaler i Norge. De startade slagsmål under Arendalsveckan och det finns inga garantier om att de inte kommer att dyka upp här.

Fredriksen har uppenbart inte läst särskilt noga på Nordiska motståndsrörelsens hemsidor, som han menar är det största hotet mot sitt eget arrangemang och sina medlemmar då han har tolkat Motståndsrörelsens paroll i Kristiansand bokstavligt. Enligt honom är flera medlemmar i Tromsø nu rädda för att bli ”krossade”.

— Om de menar allvar och vill knäcka homosexuella så är det absolut en anledning till att ta detta på allvar. Jag har fått en del frågor inom miljön om det är tryggt att delta i vår pride. Några är rädda och önskar en garanti för att de kan gå tryggt i sin egen stad.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2017-09-04 20:00